Tarih: 06.05.2019 09:38

UYSAL’DAN T.C. YANITI

Facebook Twitter Linked-in

AK PARTİ Gazipaşa Meclis Üyesi ve Uysal İnşaat sahibi Mustafa Uysal, 2 Mayıs 2019 Perşembe günü Gazipaşa Belediye Meclisi Toplantısı’nda gündeme alınan T.C. ibaresi ve sonrasında basına yansıysan haberler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, T.C. ibresiyle ilgili yaptığı konuşmanın yerel bir gazetede tarafından çarptırıldığını vurgulayan Uysal,  T.C. ibaresine bir gıcığının ve alerjisinin olmadığını söyledi. Gazetede çıkan haberin aksine, MHP’li Meclis Üyesi Murat Özgen’in kendisinden önce konuştuğunu ve kendisine rest çekilmediğini hatırlatan Uysal, konuşmasını Özgen’den sonra yaptığını hatırlattı.

 

“OYLAMADA ÇEKİMSER KALDIM”

 

Uysal, “Sayın Gazipaşalı hemşehrilerim, 2 Mayıs 2019 Perşembe günü Gazipaşa Belediye Meclisi Toplantısı yapıldı. Toplantıda belediye tabelasının önüne T.C ibaresi eklensin mi? Diye oylama yapıldı. Ben zaten millet size başkanlığı ve yetkiyi verdi. Bu ibareyi koyan da var koymayan da, yetki sende nasıl biliyorsan öyle yap anlamında oylamada çekimser kaldım. Evet de demedim hayır da demedim. Çünkü bu konu oylanacak bir konu değildi. Başkanın yetkisinde, başkan nasıl isterse öyle yapacağı bir konu diye düşündüm. Sayın Mehmet Yüksel söz alıp hükümetin T.C ibaresi ve andımız hakkındaki uygulamalarını eleştirdi. Daha sonra arkadaşımız Murat Özgen söz alıp, bizlerin bunlara karşı olmadığını söyledi. “T.C.’ye karşı olanın bu mecliste ne işi var, çıksın gitsin” diye sözünü bitirdi” dedi.

 

UYSAL, “OLAYIN ASLI BUDUR”

 

Açıklamasında mecliste yaptığı konuşmayı  hatırlatan Uysal, “Daha sonra gündem maddelerine geçildi ve maddelerden sonra ben söz aldım ve şunları söyledim. “Bizim bu ibarelere bir gıcığımız ve alerjimiz yok. Ancak şu var: Türkiye’nin nüfusu 80 milyon. Gerçekten Türk olanların sayısı 40-45 milyondur. Çok değişik ırklar ve milletler bizim vatandaşımız olarak bu ülkede yaşamaktadır. Menfi milliyetçilik yaparak, bu 35.40 milyon insanı nasıl bir arada tutarız mantığıyla çözüm süreci sırasında yapılmış uygulamalardır” dedim ve oturum kapandı. Olayın aslı budur” ifadelerini kullandı.

 

“ŞAHSIMA LİNÇ GİRİŞİMİ BAŞLATMIŞLARDIR”

 

Gazetede çıkan haberin aksine, MHP’li Meclis Üyesi Murat Özgen’in kendisinden önce konuştuğunu ve kendisine rest çekilmediğini hatırlatan Uysal, konuşmasını Özgen’den sonra yaptığını hatırlatarak, 'Bazı gazeteciler olayı çarpıtıp, “Mustafa Uysal T.C.’ye ve andımıza karşı ret oyu kullandı” sonra MHP’li Murat Özgen “Bunlara karşı olan dışarı çıksın” diye rest çekti' şeklinde manşetler attı. Sonrasında bazı sosyal medya fenomenlerini de bu haberleri kullanarak şahsıma linç girişimi başlatmışlardır” diye konuştu.

 

“HALKIMIZA HAVALE EDİYORUM”

 

Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aziz milletim sizler benim bu konuda nerde durduğumu ve hangi çizgide olduğumu gayet iyi bilirsiniz. Ben size hayatımdan kısa bir örnek vermek istiyorum. Ben işçi bir ailenin çocuğuyum. 32 yıl önce köyümden Gazipaşa’ya gelerek iş hayatıma başladım. Çalışkanlığım, dürüstlüğüm ve becerim bir de yüce Allah’ın takdiriyle buralara geldik. Defalarca ödediğim vergiler ve tertip düzenim sayesinde ödüller aldım. 2015 yılı vergi rekortmen ödülü aldığımda, ödülün üzerinde bir roma figürlü para olduğunu gördüm. O ödülü masamın üzerine bir kez bile koymadım. Yere koydum. Daha sonra ödülü alıp bize bu ödülü veren Antalya Ticaret Odası’na gidip basın mensupları yöneticiler ve halkın gözü önünde sordum. “Sayın başkan bu ödülün üzerindeki figür neden roma” o da dedi ki; “Buralarda önce onlar yaşıyordu tarihi bir şey” dedi. Ben de “Ama burada tam bin yıldır Türkler yaşıyor, bu topraklar bize ait, bize vereceğin ödülde bize ait işaret ve figürler olacak. Bizde buraya koyacak bir şey bulamadın mı? Bizim Türk büyüklerimiz yok mu? Bunu vereceğine denizden bir taş alıp onu verseydin” deyip, ödülü başkana fırlattım. Bu tepkiyi Antalya bölgesinde bir tek ben yaptım. Ben bu kadar hassasken , beni devlet düşmanı, T.C. düşmanı göstermeye çalışan, hayatlarında yalan laf üretip, çamur atmaktan başka bir şey bilmeyen bu itibar suikastçılarını siz halkımıza havale ediyorum. Halkın terazisi şaşmaz, hepinize saygılar sunuyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —