TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ'nin, Eskişehir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği ‘Eskişehir 2019 Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı’nda ve 2.Gastro Afyon Lezzet Festivali’nde Gazipaşa muzu ve avokadosunu tanıtan ve Eskişehir’de düzenlenen yarışmaya katılıp dereceyle dönen Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği Derneği üyesi Gazipaşalı Hüseyin Gilik, gazetemizi ziyaret ederek yarışma hakkında bilgi verdi. Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği Dernek Başkanı Şinasi Karanlıkoğlu’nun ekibinde yer alan Hüseyin Gilik, ekip arkadaşı Ahmet Özkaya ile birlikte ‘Eskişehir 2019 Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı’nda ve 2.Gastro Afyon Lezzet Festivali’nde bölgemizi en iyi şekilde temsil ettiklerini dile getirdi. Eskişehir’deki fuarda ve Afyon’daki festivalde Gazipaşa’nın avokadosunu ve muzunu en iyi şekilde tanıttıklarını söyleyen Gilik, buranın muzu ile avokadosunu Afyon’nun haşhaşı ile buluşturduklarını dile getirdi. Hem Eskişehir hem de Afyon’dan muz ve avokadoya büyük bir ilgi gösterildiğinin altını çizen Gilik, bu tarz yarışmaların Gazipaşa’da da yapılmasını temenni etti.
Düzenlenen organizasyonlar ve yarışmalarda alınan derecelerden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği Dernek Başkanı Şinasi Karanlıkoğlu ise, “Bölgemizde yetişen avokado ve muzumuzun tanıtımını en güzel şekilde yaptık. Bu çalışmalarımıza destek veren herkese sonsuz şükranlarımızı sunarız” dedi.