KONFERANSA YOĞUN İLGİ

Gazipaşa İlçe Müftülüğü’nün davetlisi olarak ilçemize gelen Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan konferans verdi.

GÜNDEM 2.05.2019 00:18:39 0
KONFERANSA YOĞUN İLGİ

GAZİPAŞA Belediye Kültür Merkezi’nde saat 20.30’da başlayan konferansa İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan,  katılımcılara ‘Bilinçli Aile, Duyarlı Gençlik’ konusunda önemli bilgiler verdi. İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan yaptı.

 

GELENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Erdoğan, Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan ve konferansa katılanlara teşekkür etti. İlçe Müftülüğü’nün çalışmaları hakkında bilgiler veren Müftü Erdoğan, “Burada bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. İlçe Müftülüğü bünyesinde oluşturduğumuz Gençlik Temsilciliği ve diğer koordinatörlerle beraber son 3 ayda 35 program icra etti. Faaliyetlere katkı ve destek verenlere teşekkür ederim. Ayrıca Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın ilçemize gelmesinde katkı sağlayanlara da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

AİLELERİ UYARDI

 

Yazar Aslanhan, konferans katılan ailelere mutlu ve huzurlu bir yuva kurmanın püf noktalarını ve bilinçli bir aile ile çocuk yetiştirmenin yollarını örneklerle anlattı. Konuşmasında teknoloji bağımlılığına dikkat çeken Aslanhan, kitap okumanın önemine değinerek faydalarını anlattı. Konuşmasında ailelere uyarılarda bulunan Aslanhan, gençlere ise tavsiyelerde bulundu.  Hedef ve hayallere ulaşmanın kolay olmadığını belirten Aslanhan, “Anne-baba ve eğitimciler ilk önce kendileri okuyup çocuğa örnek olmalılar. Çocuklarımızın dersleri ve okulu ile ilgilendiğimiz kadar onların ahlak ve vicdan, terbiye, kimlik, karakter, kültür, örf, adet ve inancıyla da ilgilenmemiz gerekir. Dinimizden, kültürel değerlerimizden, örf ve adetlerimizden giderek uzaklaşıyoruz. Öz benliğimizi kaybediyoruz. Çocuklarımızla oturup konuşalım, dertleşelim, sohbet edelim, değerlerimizi anlatalım” diye konuştu.

 

Aslanhan, konferansında anne ve babaların çocukları ile ilgilenmelerinin önemine, anne ve babanın çocuğun psikolojik gelişimine katkısına ilişkin bilgiler verdi. Konuşmasında günümüzde kullanılan teknolojik araçların, sosyal medyanın gençler ve aileler üzerindeki etkisine de değinen Aslanhan,  kendi hayatından ve yaşanmış insan hikâyelerinden yola çıkarak aile bütünlüğünün önemini dinleyicilerle paylaştı.

 

İlçe Müftüsü Erdoğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aktaş, Aslanhan’a günün anısına hediye verdi. Aslanhan, konferans sonunda sorulan sorulara cevap verdikten sonra kitaplarını imzaladı.