ADD’DEN SERT TEPKİ

ADD Gazipaşa Şube Başkanı Fehmi Tuncer, Türkiye’de bir üniversitede yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis’e tepki gösterdi.

GÜNDEM 2.05.2019 00:17:43 0
ADD’DEN SERT TEPKİ

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şube Başkanı Fehmi Tuncer, Türkiye’de bir üniversitede yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis’e tepki gösterdi. ADD Şube Başkanı Tuncer, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen İslam panelinde konuşan yazar Hamza Andreas Tzortzis’in Atatürk'ü ‘şeytan’ olarak nitelendirmesi ve öğrencilerin durumu alkışlamasına sert çıktı. Tuncer, “Kimse bu ülkenin kurucusu Atatürk'e şeytan diyemez. İslamiyet’i Yunan asıllı bir İngiliz'den mi öğreneceğiz” dedi.

 

“ALKIŞLANMASI KABUL EDİLEMEZ”

 

Başkan Tuncer, Atatürk’e dil uzatmanın kimsenin haddi olmadığını belirterek, “Yapılan açıklamayı şiddetle kınıyoruz. Kurucusu olduğu bu ülkede kimse Atatürk'e 'şeytan' benzetmesi yapamaz. Hele bunu diyen kişi Yunan asıllı bir İngiliz vatandaşı ise ve bunu söylediği yer İstanbul'un göbeğinde bir devlet üniversitesi ise söyleneni kabul edebilmek mümkün değildir. Özellikle bu meczubun söylediklerinin öğrenciler tarafından alkışlanması da kabul edilemez. Atatürk’ün bu ülke için yaptıkları, verdiği mücadele görmezden gelinemez. Memleketin en ücra köşelerine asker çıkarıldığı, milletin izzet ve şerefinin ayaklar altına alındığı, herkesin korkudan sindiği bir dönemde İstanbul'daki işgal kuvvetlerini görünce ‘geldikleri gibi giderler’ deme dirayetini gösteren Atatürk’tür.  Anadolu'daki kuvayi milliye hareketini organize etmek için Anadolu'ya çıkma cesaretini gösteren Atatürk’tür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran Atatürk’tür. Yunan asıllı İngiliz’in biri çıkıp bu devletin kurucusuna, aslında devlete ve millete hakaret edecek. Bu ülkenin çocukları da bundan mutlu olup alkışlayacak. Bu söyleyenden, söylenenden daha vahim bir durumdur. Ne yazık ki, ‘Keşke Yunan Kurtuluş Savaşı'nda galip gelseydi’ sözünden, Atatürk'e şeytan diyen Yunan asıllı konuşmacıya gülerek ve alkışlayarak katılan zihniyete ulaştık. Fakat bilinmelidir ki, bu marjinal azınlıklar dışında kimsenin Atatürk'le bir sorunu yoktur. Bu halk vefayı bilir, atalarını minnetle anar. Çünkü Atatürk, Türkiye'dir. Bu yapılanlar ise, geçmişe hakaret, ülkemize ihanettir” dedi.