THK, FİTRE VE ZEKAT TOPLAYACAK

Türk Hava Kurumu (THK) Gazipaşa Şube Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da fitre ve zekat toplama standı kuruyor.

GÜNDEM 2.05.2019 00:12:14 0
THK, FİTRE VE ZEKAT TOPLAYACAK

TÜRKİYE’DE tek fitre ve zekat toplama yetkisine sahip olan THK, Ramazan ayında da fitre ve zekat toplayacak. THK Gazipaşa Şube Başkanlığından yapılan açıklamada, 10 Mayıs 2019 Cuma gününden itibaren Ramazan Ayı boyunca hem Mehmet Oğuz İş Merkezi Vakıf Bank üstünde bulunan Şube Başkanlığı’nda, hem de Vakıf Bank yanında bulunan stantta fitre ve zekat toplayacak. Ayrıca THK tarafından yapılan açıklamada, 53 mahalle muhtarına dağıtılacak olan zarflarla vatandaşların fitre ve zekat bağışlarını yapabilecekleri bildirildi. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nca belirlenen kişi başı fitre-zekat miktarının 23 lira olduğu hatırlatılırken, bilgi edinmek isteyen tüm vatandaşların Gazipaşa THK Şube Başkanlığı’nın 0242 572 46 01 ve 0 533 345 78 55 nolu numaralarını arayabilecekleri söylendi.

 

BAĞIŞLAR NEREYE GİDİYOR?

 

THK Gazipaşa Şube Başkanlığı, fitre ve zekat yardımlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kamuoyunu bilgilendirmek adına yapılan açıklamada, Ramazan Ayı içerisinde bağışlanacak olan fitre ve zekat yardımlarının ne amaçla kullanıldığından bahsedildi.

İşte THK tarafından yapılan açıklama: “Türk Hava Kurumu’na verdiğiniz fitre-zekat ve kurban derisi bağışlarıyla Ülkemizin akciğeri olan ormanlarımızda çıkan yangınlara, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın bünyesinde görev yapan Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçakları ile müdahale edilmektedir.

 

HAVA AMBULANSLARIMIZ TÜM VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE

 

Sağlık Bakanlığımız tarafından verilen hava ambulans hizmetinde 17 THK helikopterleri kullanılmaktadır. 112 Hava Ambulans Helikopterleri ile hasta, yaralı ve organ bekleyen vatandaşlarımıza hava ulaşım desteği verilmektedir.

 

HAVACILIK EĞİTİMİNDE TÜRKİYE’DE TEK ÜNİVERSİTE

 

Türkiye’nin ilk ve tek, Dünya’nın 37’nci Havacılık ve Uzay Üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde 2011 yılından buyana gençlerimiz uzmanlık gerektiren havacılık alanlarında eğitim görüyor, geleceğin uçak ve uzay mühendisleri üniversitelerimizde yetişiyor. THK Uçuş Akademisi tarafından 2015 yılında yapılan protokolle Türk Hava Yolları’nın Pilot İhtiyacı için gerekli olan eğitim, uzman eğitmenlerimiz tarafından veriliyor.

 

TÜM VATANDAŞLARIMIZA ÜCRETSİZ EĞİTİM

 

Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerimize sportif havacılığın tüm branşlarında ücretsiz eğitim veriliyor. Yemek, konaklama ve kurs için gençlerimiz hiçbir ücret ödemiyor. Verdiğiniz destekler çığ gibi büyüyor gençlerimizin havacılık disiplini ile vatanına bağlı, değerlerine sahip çıkan gençler olarak yetişmesine katkı sağlıyorsunuz.

 

 TÜRK HAVA KURUMU NE YAPAR?

 

Başta Türk Gençliği olmak üzere Halkımızı havacılıkla tanıştırır. Sportif havacılığın bütün branşlarında ücretsiz kurlar düzenler, eğitimler verir. Yurdumuzda çeşitli şampiyonalar düzenler ve farklı ülkelerden gelen sporcuları ülkemizde buluşturur. Sağlık Bakanlığımız ile koordineli olarak görev yapan hava ambulans uçak ve helikopterlerimiz, hasta ve yaralıların en çok ihtiyaç duyduğu anda yardımlarına koşar. Organ nakli gerektiren durumlarda uçaklarını devreye sokarak en kısa ve sağlıklı şekilde organların taşınmasını sağlar.

 

ORMANLARIMIZ THK GÜVENCESİNDE

 

Ülkemizde orman varlığının güvencesi de Türk Hava Kurumudur. Olası orman yangını durumunda, Orman ve Su İşleri bakanlığımızla koordineli olarak yangına en yakın bölgeden kalkan THK uçakları orman yangınına sürhatla müdahale edebilecek kabiliyettedir. Uçakları kullanan pilotların büyük bir kısmı Türk Hava Kurumu personeli olup, vatanın ormanlarını kurtarabilmek için hayatları pahasına yangının ortasına dalabilecek kadar gözü pektir.

 

THK KAPILARI HERKESE AÇIK BİR EĞİTİM YUVASIDIR

 

Konusunda uzman eğitici personelimiz sportif havacılığın çeşitli branşlarında Türk Silahlı Kuvvetleri personeline eğitimler verir. THK bir eğitim yuvasıdır. Küçük yaştan itibaren bu yuvaya giren çocuklarımız model uçak yapmayı öğrenerek havacılığa ilk adımlarını atmış olur. Gözünü dahi kırpmadan düşman topraklarına giren ve hedeflerini tam on ikiden vuran kahraman pilotlarımızın birçoğunun eğitim gördüğü bu kurslarda sadece model uçak yapımı öğretilmez! Vatan ve havacılık sevgisi de aşılanır. Kurslar başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza açık ve ücretsizdir.

 

ŞUBELERİMİZE BEKLİYORUZ

 

Türk Hava Kurumu’nun Türkiye genelinde 400’den fazla şubesi vardır. Bu şubeler aracılıyla en büyük şehirlerimizden, en küçük ilçelerimize kadar havacılık sevgisi bir dalga gibi yayılır. Şubelerimiz tüm halkımız açıktır! Çünkü Türk Hava Kurumu’nun sahibi halkımızdır. Size en yakın şubeye giderek Türk Hava Kurumu ve havacılık konusunda merak ettiklerinizi sorabilir, kurslarımıza nasıl katılacağınız konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz.” 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27