GENÇ MUCİTLER ESERLERİNİ SERGİLEDİ

Karalar Hüseyinli Ortaokulu’nda öğrenciler ve danışman öğretmenleri tarafından hazırlanan TUBİTAK Bilim Fuarı Proje Sergisi açıldı.

EĞİTİM 1.05.2019 10:01:32 0
GENÇ MUCİTLER ESERLERİNİ SERGİLEDİ

GAZİPAŞA’YA bağlı Karalar Hüseyinli Ortaokulu’nda TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Karalar Hüseyinli Ortaokulu öğrencileri ve danışman öğretmenleri tarafından hazırlanan TUBİTAK Bilim Fuarı Proje Sergisinin açılışına Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Memduh Köşker, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gürbüz Kır, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

 

“PROJE AĞIRLIKLI EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, “Gazipaşa eğitimde kaliteli ve başarılı bir ilçe.  Elazığ’da yapılan TUBİTAK ‘Bu benim Eserim’ yarışmasında Türkiye birincisi olduk. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyoruz. Bu başarıların devamını da bugün burada TUBİTAK Bilim Fuarı açılışını yaparak gerçekleştiriyoruz. Perşembe günü de Gazipaşa Fen Lisesi’nin TUBİTAK Bilim Fuarı açılışında olacağız.  Türkiye gelişiyor, eğitim gelişiyor. Ezbercilikten uzak, yaparak, yaşayarak,  proje ağırlıklı eğitimle devam ediyoruz.  Öğrencilerimiz artık projeyle eğitim öğretim yapmaktalar. Dolayısıyla bu projeleri önemsiyoruz ve devamını diliyoruz” dedi.

 

“BÜYÜK EMEK VAR”

 

Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar da “Hiçbir buluş hiçbir icat zahmetsiz, emeksiz olmuyor. Hepsinin altında büyük emek, büyük sabır ve büyük çile var. Tarih boyunca da yapılan bütün icatlarda da bu böyle yapıla gelmiştir.  Sizlerin bugün başlamış olduğu bu çalışmalar ileride önemli buluşlara da aracılık edecek diye umuyorum. Hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin bu çalışmalarla birlikte önümüzdeki dönemde teknikte, bilimde yeni metotlara vesile olmalarını umuyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından 6 farklı dersten 7 öğretmen ve 72 öğrencinin hazırladığı TUBİTAK Bilim Fuarı Proje Sergisi’nin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra sergi gezilerek öğrencilerden yapmış oldukları projelerle ilgili bilgi alındı.