FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BİLİM ZİRVESİNDE

Gazipaşa Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, savunma sanayisinden nanoteknolojiye, enerji depolama tekniklerinden insan-bilgisayar etkileşimine kadar hazırladıkları bilimsel projelerinin sunumunu ‘Fen Liseleri 3. Ulusal Öğrenci Kongresi’nde

EĞİTİM 29.04.2019 22:25:38 0
FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BİLİM ZİRVESİNDE

ORTAÖĞRETİM Genel Müdürlüğüne bağlı Türkiye genelindeki fen liselerinden öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin Anısına Bilim Işığında Geleceğe Genç Bakış’ konulu ‘Fen Liseleri 3. Ulusal Öğrenci Kongresi’ düzenleniyor. Gazipaşa Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin de katıldığı kongrede öğrenciler, savunma sanayisinden nanoteknolojiye, enerji depolama tekniklerinden insan-bilgisayar etkileşimine kadar hazırladıkları bilimsel projelerinin sunumunu yapacaklar. Ayrıca katılan öğrenci ve öğretmenlere Gazi Üniversitesi’nde teorik eğitimler verilecek. Katılımcılara Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.(TUSAŞ) tesislerinde uygulamalı eğitim verilerek tesis tanıtılacak.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNCÜLÜK YAPMAK İSTİYORUZ”

 

Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen kongreye ilgili bilgi veren Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör,  “Fen Liseleri 3.Ulusal Öğrenci Kongresine bu yıl okulumuz Fizik Öğretmeni Mustafa Ünver ve 9.sınıf öğrencisi Anıl Akar okulumuzu temsilen katıldılar. Bu tür kongreler ile ülkemizde yetişen gençlerin,  ilerleyen yıllarda ülkemize yapacakları bilimsel ve teknolojik çalışmalar için bir ışık oluyor. Bizde Gazipaşa Fen Lisesi olarak bu tür kongrelere katılarak öğrencilerimize öncülük yapmak istiyoruz. Kongrenin ülkemiz ve oklumuz için yeni kazanımlar ile sonuçlanmasını dilerim. Ayrıca fen liseleri 3.Ulusal Öğrenci Kongresine katılan öğrencim ve öğretmen arkadaşım için faydalı olmasını diliyorum” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27