METEOROLOJİDEN ÜRETİCİLERE BİLGİLENDİRME

Gazipaşa Meteoroloji Müdürlüğü’nün, Tarım Fuarı’nda açtığı stantta üreticilere önemli bilgiler verildi.

GÜNDEM 27.04.2019 11:03:11 0
METEOROLOJİDEN ÜRETİCİLERE BİLGİLENDİRME

GAZİPAŞA’DA 12’ncisi düzenlenen Tarım Fuarı, misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Gazipaşalı üreticiler, fuarda gelişen teknolojik alet ve ekipmanları yerinde inceleme imkanı bulurken,  farklı tohumlar hakkında da bilgi edinme fırsatı bulunuyor. Gazipaşa Tarım Fuarı’nda stant açan Gazipaşa Meteoroloji Müdürlüğü,  Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uygulamaları hakkında bilgi veriyor. Gazipaşa Meteoroloji Müdürü Faruk Elbengili, fuarda üreticileri uygulamalar hakkında bilgilendirdi.

 

Meteorolojik bilgilerin artık üreticinin cebinde olduğunu belirten Elbengili, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu uygulamasını App Store’dan ve Play Store’dan indirilebileceğini söyledi. Müdür Elbengili, Meteoroloji Hava Durumu Uygulaması sayesinde çiftçilerin yaşanabilecek don olayları, sel, rüzgâr ile su taşkınlarından önceden haberdar olabileceğini ve gerekli tedbirleri alabileceklerini kaydetti.

 

HAVA DURUMUNDAN HABERDAR OLUN

 

Gazipaşa Meteoroloji Müdürlüğü’nün kurmuş olduğu stantta dağıtılan broşürlerde Meteoroloji Hava Durumu Uygulaması hakkında şu ifadelere yer verildi: “Uluslar arası standartlarda, sorumluluğunun bilincinde, kaliteli, hızlı ve güvenilir hizmet sunan bölgesinde lider bir kurum olma yolunda ilerleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günümüz teknolojisini kullanarak hızlı bir şekilde sektöre ve kullanıcılara sağladığı hizmetleri cebinize getiriyor.

 

MİLYONLARCA KİŞİYE ULAŞIYOR

 

Gelişmiş teknolojik altyapısı ve 24 saat kesintisiz çalışan personeli ile aktüel hava durumu, isabetli tahmin ve uyarılara her zaman her yerden ulaşabilirsiniz. Günümüzde milyonlarca kişinin kullandığı akıllı telefon ve tabletler sayesinde, günlük hayat oldukça kolaylaşmıştır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü mobil yaşama uygun hizmetlerini geliştirmektedir.  Bu maksatla hava durumu televizyon, radyo ve basılı-yazılı yayınların yanı sıra elektronik ortamda da mobil uygulamalar, SMS, e posta, web servisleri, e-devlet entegrasyonu gibi metotlarla anında milyonlarca kişiye ulaşılır hale gelmiştir.

 

Özellikle Meteoroloji Hava Durumu Uygulaması sayesinde, bulunduğunuz her yerden, istediğiniz her noktanın anlık hava durumu ve tahminlerine erişebilecek, planlarınızı rahatlıkla ve hızlıca yapabileceksiniz.”