'İNANDILAR VE ALDILAR'

Gazipaşa’ya yapılan ziyarette CHP İlçe Başkanı Ömer Güven ve Belediye Başkanı Yılmaz’dan övgüyle bahseden CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Buradaki yönetim 'Gazipaşa Belediyesi’ni alacağız' dedi, inandılar ve aldıla

SİYASET 26.04.2019 00:28:51 0

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Aydın Özer, Rafet Zeybek ve Cavit Arı ile birlikte Gazipaşa’ya çıkarma yaptı. Gazipaşa halkına teşekküre gelen CHP’li heyet, Başkan Mehmet Ali Yılmaz’a tebrik ziyareti yaparak, hayırlı olsun dileklerini iletti. Gazipaşa’da ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü’nü ziyaret eden İl Başkanı Ahmet Kumbul ve bölge milletvekilleri burada partililerle kucaklaştı. 31 Mart’ta Gazipaşa’da CHP’nin kazanmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren milletvekilleri ve Kumbul, Gazipaşa halkına teşekkür etti.

 

ÖZER: BÜYÜK BİR İŞ BAŞARDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

 

Parti binasında CHP’li vatandaşlara hitap eden, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Gazipaşa halkıyla bir arada olmaktan büyük keyif aldıklarını söyledi. “31 Mart seçimlerinde güzel bir başarı aldık” diyen Özer, “Seçim döneminde verdiğiniz emeklerden ve yaptığınız bütün işlerden dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Antalya’da büyük bir iş başardığımızı düşünüyorum. Seçimlerde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte on tane ilçede seçimi aldık. Ben kendi bölgemden bahsedeyim. CHP olarak 61 yıldır alınmayan Kumluca Belediyesi’ni aldık. 64 yıldır alınamayan Finike’yi aldık. Yani tek partili dönemden bu yana hiç alamadığımız iki tane ilçeyi bu seçimlerde aldık. Bu seçimlerde Gazipaşa gerçekten çok doğru bir tercih yaptı. Mehmet Ali Bey Gazipaşa’da iyi hizmetler verecek. Bundan hiç şüphemiz yok. Zaten Gazipaşa’da Cumhuriyet Halk Partisi geleneği var. Onun için siz çok fazla yadırgamıyorsunuz da kendi bölgem olan Kumluca ve Finike’de seçimlerden sonra ney yapacağımızı nasıl sevineceğimizi bilemedik. Uzun zaman sonra bu yerlerde seçimleri almamız üstüne bir de büyükşehir ve Gazipaşa’da seçimleri CHP’nin alması bizleri çok mutlu etti” dedi.

 

ARI: SEÇİM ZAFERİ YAŞADIK

 

Ankara başta olmak üzere İstanbul’la birlikte önemli büyükşehirlerde CHP’nin seçim zaferi yaşadığını ifade eden Milletvekili Cavit Arı, “Burada kazanılmış belediyeleri ziyaret etmek, bizler için ayrıca bir sevinç kaynağı oldu. Bizim örgütlerimizle beraber verdiğimiz mücadelelerle öncelikle Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde ve yine Antalya’mızın bir çok ilçesinde başarılı sonuçlar elde edildi. Türkiye’de Ankara başta olmak üzere İstanbul’la birlikte önemli büyükşehirlerde seçim zaferi yaşadık. Özellikle İstanbul’da yapılan itirazlar oldu. O süreçte bütün milletvekilleri olarak orada bulunduk. İstanbul’da bütün ilçelerde örgüte mensup arkadaşlarımız, gençlerimiz ve kendini genç hisseden arkadaşlarımız o çuvalların bulunduğu yerden 2 dakika dahi ayrılmadan orada büyük mücadeleler verdiler” diye konuştu.

 

ARI: GAZİPAŞA GÜÇLÜ BİR ÖRGÜTE SAHİP

 

“Gazipaşa bizim için her zaman canlı, hareketli bir yer. Gazipaşa, Antalya ilçeleri arasında güçlü bir örgüte sahip olan bir ilçe” diyerek konuşmasını sürdüren Milletvekili Arı. “Burada belediyenin tekrar kazanılmış olması, bizleri fazlasıyla mutlu etti. Tabi bu başarı öncelikle sizlerin başarısı. Tabi bu başarının devamlılığını sağlamak yine sizlerin birinci önceliği olacak. Seçilmiş belediye başkanımızın doğru işler yapmasına hep beraber katkı koyacağız. Çünkü biz kendi başkanımıza öncelikle sahip çıkmak zorundayız. Çünkü belediyeler kolay kazanılmıyor. Sizlerin burada verdiği mücadele ortada. Bundan sonraki süreçte başarıyı yakalayabilmek, başta belediye başkanımızın görevi. Bu görevde  sizlerinde desteği olacak. Bizler bu süreçte size destek olmaya gayret göstereceğiz. Ben Gazipaşa’da elde edilmiş bu başarıdan dolayı özelikle sizleri bir kez daha tebrik ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 

ZEYBEK: GAZİPAŞA’DA MUTLU OLDUK

 

Yerel seçimlerde alınan başarının genel seçimde de devam etmesi gerektiğini söyleyen CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek ise, “Yerel seçimleri bitirdik. Belki uzun yıllar sonra seçim sonucunda ilk kez üzülmedik. Çok mutlu olduk. Gazipaşa’da mutlu olduk. Antalya’da mutlu olduk. Birçok ilçede mutlu olduk ve Türkiye’de de mutlu olduk. Bu başarının bir emeği var. Biz bu seçimlerde, inandık ve kazanacağız dedik. Bu inançla el ele vererek hiçbir ayrım yapmadan çok çalıştık. Biz omuz omuza verir hep birlikte çalışıp hiçbir ayrımcılık yapmadan, kavga etmemeden bu yola devam edersek, çok çalışırsak başaracağız. Bu seçimlerin şu anlamda da çok önemli bir sonucu var. Birçok vatandaşımızda “Ne yaparsak yapalım olmuyor” anlayışı vardı. Biz bu seçimlerde onu yıktık. Artık önümüze bakacağız. Yerel seçimler tabi ki çok önemliydi. Bu başarıyı genel seçimlere taşımak zorundayız. Ülkemiz çok büyük tehlikeler altında. Bunun için aynı kararlıkla genel seçimlere hazırlanıp, aydınlık ülkeyi çocuklarımıza bırakmak zorundayız” dedi.

 

BUDAK: 2014’TE ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜM

 

Parti binasında yaptığı konuşmada CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’den övgüyle bahseden CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “2014 yılında Gazipaşa’yı kaybettiğimiz zaman çok üzülmüştüm. Gazipaşa’ya sosyal demokrasinin kalesi olarak bakılır. Burada seçimler kaybedildiği zaman hepinizin bir organını kaybetmiş gibi üzüldüğünüzü gayet iyi hatırlıyorum. CHP Gazipaşa İlçe Örgütü’nün 2014’ten sonra işin farkına varıp, nerelere temas edeceğini ben Ömer başkandan yakınen biliyorum. Biz buraya ziyaretlere geldiğimiz zaman mevlidlere, cenazelere gidiyorduk. Oradaki insanlara dokunmanın ne kadar önemli olduğunu gösteren bir ilçe başkanı var Gazipaşa’da. Şimdi ilçe başkanının dışında bir ilçe yönetimi var. Bu ilçe yönetiminin fedakarca neler yaptığını gelip gittiğimiz zaman hep görüyorduk. Bu ilçe yönetiminde seçimi alma arzusu vardı. Buradaki yönetim 'Gazipaşa Belediyesi’ni alacağız' dedi, inandılar ve aldılar. Mehmet Ali başkanda aynı şekilde o da azimli bir arkadaşımız. Ne kadar şeffaf, ne kadar tutarlı, ne kadar dürüst olduğunu ben Ankara’dan biliyorum. Kendisi devlet terbiyesi almış bir arkadaşımız ve onunla Gazipaşa’da seçimleri aldık. Ben ilçe başkanımızı da tebrik etmek istiyorum. Son bir yıl içinde iki büyük seçim geçirdi. Üstelik bu iki büyük seçim, Türkiye’de rejimin değiştiği bir noktada yaşandı. Burada büyük bir başarı elde edildi. Onun için hem ilçe başkanını ve ekibini, hem de il başkanı ve ekibini takdir etmemiz gerekiyor” diye konuştu.  

 

BUDAK, “TEK ADAMA KARŞI İNANÇLI BİR DURUŞ SERGİLEDİNİZ”

 

Budak sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin geldiği nokta ortada. Biz seçimi aldık tamam her şey bitti diye bir düşüncede değiliz. Bu seçimde; Çankaya’da  değil, kendisine saray yaptıran tek adama karşı burada bir direniş sergilendi. Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyete demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını tekrar getirmek zorundayız. Bu seçimin önemi buydu. Yenilmez zannettiğimiz tek adama karşı inançlı bir duruş sergilediniz. Biz bu duruşu devam ettirmek zorundayız. Bundan sonraki süreçte, ülkenin önünde siyasi ve ekonomik sorunlar var. Bu sorunları hep beraber göğüslemek zorundayız.”

 

“BİZ SAKİNLİĞİMİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya da değinen Budak, “22 Nisan tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanına inanılmaz bir saldırı inanılmaz bir linç girişimi oldu. Öldürme amacıyla gelmişler. Eğer öyle bir şey söz konusu olmuş olsaydı. Bugün biz çatışmalı bir ortamın içinde Allah korusun iç savaşa doğru yuvarlanan bir ülke olacaktık. Emperyalizmin amacı da budur. Suriye’de yaptılar, Irak’ta yaptılar. Ortadoğu’nun her yerinde yaptılar. Bu olay Türkiye’yi kana bulayabilirdi. Biz sakinliğimizi korumak zorundayız. Çünkü biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, kurtuluş mücadelesi veren bir partinin bireyleriz. Bu bilinçle hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

KUMBUL: GELECEK SEÇİMLERİN STARTINI ŞİMDİDEN VERDİK

 

Antalya’da CHP’nin kazanamadığı ilçelerde gelecek seçimlerin startının verildiğine dikkat çeken CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Ben; dağ dağ, köy köy, mahalle mahalle gezen ilçe başkanıma ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca genel merkezimiz bize 'adaylarımızı nasıl tespit etmeliyiz' diye sorduğunda; ön seçimi isteyen tek örgüt olan Gazipaşa İlçe Örgütünü canı gönülden kutluyorum. Biz geçtiğimiz dönem Gazipaşa’yı kaybettiğimize Antalya’yı kaybettiğimiz kadar üzülmüştük. Bu dönem Gazipaşa’yı tekrar aldığımıza çok sevindik. Antalya’da Cumhuriyet Halk Partisi olarak 12 ilçede, Millet İttifakı olarak 19 ilçede aday çıkarttık. 12 ilçeden 8’ini kazandık. Kaybettiğimiz ilçeler için çok üzüldük. Seçimin ardından kaybedilen ilçelerde toplantı yaptık ve gelecek seçimlerin startını şimdiden verdik” ifadelerini kullandı.

 

“19 İLÇENİN 19’UNU KAZANABİLİRİZ”

 

Birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi durumunda CHP’nin 19 ilçede seçimleri kazanabileceğini ifade eden Kumbul, “Bizim için yerel seçimler çok önemli. Fakat ülkemizin kurtuluşu genel seçimlerden geçiyor. Biz Antalya’da 19 ilçede aday gösterip 17’sini, 18’ini, 19’unu kazanabiliriz. Büyükşehiri de kazanabiliriz ama biz genelde iktidar olmak istiyoruz. Genelde iktidar olmak için örgütlerimize çok iş düşüyor. hepimize çok iş düşüyor. Ama en çok iş belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize düşüyor. Biz yerelden genele kazanmak istiyoruz. Biz yan yana durup, birlikte hareket edersek Antalya’da neler yapabileceğimiz hem referandum da, hem 24 Haziran seçimlerinde hem de 31 Mart seçimlerinde gösterdik. Önümüzdeki seçimlerde de ben bunu başaracağımıza canı gönülden inanıyorum. Bu süreci en iyi şekilde geçirmemizi sağlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Parti binasında yapılan toplantının ardından bölge milletvekilleriyle Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Ahmet Kumbul, ardından İYİ Parti İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, İYİ Partili seçmenlere teşekkür etti.

 

Belediye ziyaretinde, Kumbul ve CHP’li vekillere Başkan Mehmet Ali Yılmaz tarafından Gazipaşa’ya Gazipaşa İsminin Veriliş Kararnamesi takdim edildi.