ARILAR FİRAR ETTİ

Gazipaşa’da firar eden arılar, Şehit Süleyman Gür Bulvarı üzerinde bulunan bir ağaca kondu.

YEREL 26.04.2019 00:19:13 0
ARILAR FİRAR ETTİ

GAZİPAŞA’DA baharın gelmesiyle birlikte kovanlardan da arılar oğul salma dönemine girdi. İlçedeki bir kovandan oğul salan arılar, Şehit Süleyman Gür Bulvarı üzerinde bulunan bir ağaca kondu.  Sahipsiz arı oğlunu gören vatandaşlardan arıcılıkla uğraşan esnaf Ali Özçelik,  çuval ve kovan yardımıyla arıların kovana girmesini sağladı. Evinden getirttiği kovana petek yerleştirdikten sonra arıları kovana bırakan Özçelik, dışarıdaki arıların içeriye girmesi için dumanlama yöntemi kullandı. Kraliçe arının kovana girmesiyle birlikte diğer arılar da yavaş yavaş kovana girmeye başladı. Çevredeki vatandaşların meraklı bakışları ve soruları arasında arıları kovana koyan Özçelik, “Her yıl bu aylarda kovanlar oğul çıkarır. Burada daha önce de böyle bir olay yaşamıştık. Hobi olarak arıcılık yaptığım için dikkatimi çekti ve gelerek oğul arıyı yakaladım. 10 kovanım vardı, bununla birlikte 11 oldu” dedi.

 

“YAKLAŞIK 5 BİN ARI VAR”

 

Arılardan bahsettikleri bir anda arıların kovandan kaçarak ağaca konduğunu belirten Özçelik, “Arılardan bahsediyorduk. Bir baktık arılar gelip ağaca konmuş. Hemen çuval getirip koyduk, kovanı da getirdik içine kattık. Şuan hepsinin içine girmesini bekliyoruz. Burada yaklaşık beş bin arı var” diye konuştu. 

 

“ÇOK KIYMETLİLER”

 

Özçelik’e yardım eden ve arıcılıkla uğraşan bir vatandaş ise ağaçta bulunan arıların yeni doğan arılar olduğunu söyleyerek, “Bu arılar çok kıymetli, hemen bal yaparlar. Yeni doğan bu arıları almak istesen 500 lira ödemek gerekir” şeklinde konuştu. Bal arılarının kovana girmesinin ardından Ali Özçelik, arıları götürdü.