23 NİSAN COŞKUSU

Gazipaşa’da Atatürk’ün çocuklara armağanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

GÜNDEM 24.04.2019 06:24:59 0
23 NİSAN COŞKUSU

GAZİPAŞA’DA 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda sabah 09.15’te gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Esra Aksoy, Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü Merkez İşletme Şefi Ahmet Dönmez, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, kamu kurum amirleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk sunma töreni sona erdi.

 

KAYMAKAM KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı ise İstiklal Şehit Süleyman Gür İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Kutlama programına; Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Esra Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, kamu kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

DÜNYA’NIN TEK ÇOCUK BAYRAMI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aktaş günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.  Aktaş, “Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletimizin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin siz cumhuriyet nesillerine, atamızın verdiği önemi ifade etmektedir” dedi.

 

ÖĞRENCİLERDEN GÖSTERİ

 

Öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ve halk oyunlarının ardından şiirler okundu,  koro ve solo şarkılar söylendi. Öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ve Hacivat ve Karagöz oyunları ilgiyle izlendi.