MUSTAFAOĞULLARI’NDAN KAYMAKAMA TEPKİ

Mustafa Mustafaoğulları, Kaymakam Ali Sakar'ın törene katılmadığını belirterek tepki gösterdi. Yaşanan tepkilerin ardından konuşan Kaymakam Sakar ise, 23 Nisan töreninde milli eğitim müdürlüğü tarafından çelenk sunumu yapıldığın?

GÜNDEM 24.04.2019 06:19:47 0
MUSTAFAOĞULLARI’NDAN KAYMAKAMA TEPKİ

GAZİPAŞA’DA 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan çelenk koyma programı sırasında ilçemizde Kırımızı Bisiklet olarak bilinen Mustafa Mustafaoğulları, Kaymakam Ali Sakar'ın törene katılmadığını belirterek tepki gösterdi. Mustafaoğulları tören alanında bulunan polisler tarafından alandan uzaklaştırılırken, çelenk sunma töreni sonrası bir okulda düzenlenen etkinliğe katılan Kaymakam Sakar, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan 23 Nisan töreninde, milli eğitim müdürlüğü tarafından çelenk sunumu yapıldığını belirterek, tepki gösteren kişinin yanlış yaptığını söyledi.

 

 “KAYMAKAM BEY NEREDE?”

 

Protokol yerini aldıktan sonra tören alanında bulunan Mustafa Mustafaoğulları, Kaymakam Ali Sakar'ın tören alanında bulunmamasına tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet Savcısı Esra Aksoy'a seslenerek, 'Sayın savcım, nerede Kaymakam Bey? Böyle bir şey olabilir mi? Kaymakamlık çelengi de olacak, Kaymakam Bey de olacak' dedi. Törene katılan vatandaşların da alkışla destek verdiği Mustafa Mustafaoğulları, tören alanında hazır bulunan emniyet güçlerince uzaklaştırıldı. Mustafa Mustafaoğulları’nın tören alanından uzaklaştırılmasının ardından tören tamamlandı.

 

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”

 

Yapılan törenin arından basın mensuplarına açıklama yapan Mustafa Mustafaoğulları, Kaymakam Ali Sakar’ın Polis Haftası etkinliklerine de katılmadığını hatırlatarak 'Şurada İstiklal Marşı, saygı duruşu vardı ama kaymakam bey törene katılmadı. Bu ilçede yaşayan bir vatandaş olarak Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nın temsilcisini törende görmek isterdim. Emniyetin kuruluş yıl dönümünde göremedim. Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunun 'Gazipaşa' ismini verdiği ilçemizin mülki idare amirini çelenk koyma töreninde göremedik. Üzüldüm. Bir vatandaş olarak ilçemizin temsilcisinin burada olması gerekiyordu. Ama tören esnasında bağırdım, çağırdım. Herhalde bir okulda törene katılacakmış, buradaki törene katılmadı. Bunu kınıyorum. Bir vatandaş olarak İçişleri Bakanlığı'na çağrıda bulunuyorum. Bakanlık gerekli işlemleri yapar diye düşünüyorum' şeklinde konuştu.

 

“YÖNETMELİK 2015 YILINDA DEĞİŞTİ”

 

Yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, kendisine gösterilen tepkilerin büyütülecek bir durum olmadığını belirtti. Mustafaoğulları’nın halkı galeyana getirmeye çalıştığını iddia eden Sakar, “Arkadaşımız olayı büyütmüş, halkı galeyana getirmeye çalışmış. Yanlış yapmış. 2015 yılında yönetmelik değişti. 2015 yılına kadar mülki idare amirleri çelenk koyup, kaymakamlar çelenk törenlerine katılıyordu. Bu görev 2015'ten sonra il ve ilçe milli eğitim teşkilatlarına verildi. Ondan dolayı da milli eğitim müdürlükleri çelenk koyuyor. Ondan sonra biz törenlere katılıyoruz. Arkadaşımız tabii bilmeden milleti de galeyana getirmeye çalışmış ama yanlış yapmış. Araştırsaydı biraz. Oradaki insanlar da bilmiyor, anladığım kadarıyla onlar da tepki göstermiş. Aynı arkadaşımız daha önce de yaptı bunu Polis Haftası nedeniyle. Mülki idare amirinin çelenk koyacağı yerler belli. Onun dışında teşkilat mensuplarının çelenk koyduğu yerde amir olarak onların çelenginin üstünde bizim çelenk koyma hakkımız var. Mevzuatta yazılı olmadığı için katılamayız” değerlendirmesinde bulundu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27