ARI ÜRETİCİLERİNE MÜJDE!

.

GÜNDEM 6.09.2024 10:29:00 0
ARI ÜRETİCİLERİNE MÜJDE!

ANTALYA Arı Yetiştiricileri Birliği’nin “Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi” almaya hak kazandığını belirten Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazipaşa Temsilcisi Fatih Oktan, arı üreticilerinin ilave desteklerden yararlanabileceğini duyurdu.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği de “Birinci Derece Tarımsal Örgüt Belgesi” almaya hak kazandı. 

 

“ÜRETİCİLERİMİZ İLAVE DESTEKLERDEN YARARLANABİLECEK”

Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği’nin Bakanlık tarafından belirlenen kriterleri karşılamasından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Gazipaşa Temsilcisi Fatih Oktan, arı üreticilerinin ilave desteklerden yararlanabileceğini dile getirdi.

 

“KOVAN BAŞINA 190 TL’YE KADAR DESTEK VERİLECEK”

Üretim açısından bu belgeyi çok önemsediklerini belirten Oktan, “Bu gelişme, Antalya ve Gazipaşamızın tarım sektöründe kaliteyi ve standartları yükseltme adına atılan çok önemli ve değerli bir adımdır. Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği’nin “Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi” almaya hak kazanmasıyla üreticilerimize kovan başına ilave olarak 20 TL, gezginci arıcılarımıza 30 TL mazot desteği, erkeklerde 40 yaş altı kadınlarda ise yaş sınırı aranmaksızın ilave 40 TL ve toplamda arılı kovan 190 TL’ye kadar destek alabilecekler. Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği’ne üye olmayanlar ise 80 TL destek alabilecek. Destekleme dilekçelerimiz geldi. Üreticilerimizin dilekçe ve kovan tespitleri için 15 Eylül’e kadar iletişim ofisine uğramaları yeterli olacak” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: ÜRETİCİLERİNE MÜJDE!