ARAZİ GASPI İDDİASI

Babasının vergi ödeyerek meyve bahçesi yaptığı arazinin, başkaları tarafından işgal edildiğini iddia eden Yaşar S., “bu kişiler; orman arazisini de işgal edip, babamın diktiği ağaçları acımadan toprağın altına gömdüler” dedi.

GÜNDEM 16.11.2022 14:00:00 0
ARAZİ GASPI İDDİASI

Gazipaşa’da yaşanan hazine ve orman arazisi işgalleriyle ilgili tartışmalar bitmek bilmezken, Karatepe Mahallesi’nde meydana gelen olayda, hazineden kiralanan arazinin başka bir vatandaş tarafından işgal edildiği ileri sürüldü. İddiaya göre, Mehmet S. isimli vatandaş mahalle sınırları içinde bulunan 2B arazisini kullandığını beyan edip Gazipaşa Milli Emlak Şefliğine ecrimisil ödeyerek söz konusu araziyi kullanmaya başladı. 2010 yılında vefat eden Mehmet S.’nin kullandığı arazi, iddiaya göre 2011 yılında dönemin mahalle muhtarı tarafından kullanılmayan kayıt dışı arazi olarak gösterildi. Ardından başka bir vatandaş tarafından satışı yapılan arazideki meyve ağaçları, araziye sokulan iş makineleri tarafından katledildi.

AĞAÇLARIMIZI ACIMADAN TOPRAĞIN ALTINA GÖMDÜLER

Yaşanan olaylar hakkında gazetemize bilgi veren Mehmet S.’nin oğlu Yaşar S., babasının vergi ödeyip kullandığı arazinin 2022’nin mart ayında A.S. tarafından başka bir şahsa satıldığını iddia etti. Yapılan satışın ardından söz konusu arazide iş makinesi çalıştıran A.S. ve diğer şahısın, yıllar önce araziye babası tarafından dikilen badem, boynuz, nar ve incir ağaçlarını iş makinesi ile söktüğünü söyledi. araziye harcadıkları emeklerin boşa gittiğini belirten Yaşar S., “Babamın 1998 yılında başvurup yıllardır vergisini ödediği 340 ada 1 parseldeki arazi, 2011 yılında muhtar tarafından kayıt dışı gösterilmiş. Ardından burası A.S. tarafından işgal edildi. Satışını yaptığı iddia ettiği kişiyle birlikte buraya iş makinesi soktular. Orman arazisini de işgal edip, babamın diktiği ağaçları acımadan toprağın altına gömdüler” dedi.

“BİZE SAHİP ÇIKMADILAR”

Söz konusu arazinin halen Molla Mehmet isimli babasının üzerinde görüldüğünü iddia eden Yaşar S., “Hem Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü, hem de hazine bize sahip çıkamadı. Bu kişiler, birileri tarafından korundu. İşletme Müdürü ile görüştüm, siyasi partilerle görüştüm, ama bize sahip çıkan olmadı. Bu şahıslar hem vergisini ödediğimiz arazimizi işgal ettiler hem de orman arazisine girdiler. Bunlara ne kadar yaptırım uygulandı bilmiyoruz. Biz aile olarak hakkımızı istiyoruz. Ağaçlarımızın katledilmesi, arazimizin gasp edilmesi bizi çok üzdü. Bu arazinin bizler tarafından kullanıldığını tüm mahalle bilir. Savcılığa da suç duyurusunda bulunduk. Geçmiş dönem muhtarının yaptığı hatayı biz çekiyoruz. Biz hakkımızı arıyoruz” şeklide konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27