ARAMA KURTARMA EKİBİ AKREDİTASYON BELGESİ ALDI

İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi, “AFAD Hafif Seviye Arama Kurtarma Akredite Sınavı”nı geçerek “Akreditasyon Belgesi” aldı.

GÜNDEM 20.02.2024 11:15:00 0
ARAMA KURTARMA EKİBİ AKREDİTASYON BELGESİ ALDI

Gazipaşa’nın ilk ve tek arama kurtarma ekibi olan İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi, “AFAD Hafif Seviye Arama Kurtarma Akredite Sınavı”nı başarı ile geçerek, “Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandı. İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi, aldığı belge ile şu ana kadar AFAD’tan “Akreditasyon Belgesi” alan 50 gönüllü arama kurtarma ekibinin içinde yerini aldı.


KOÇ, AKREDİTASYON SİSTEMİ’Nİ ANLATTI
İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi üyelerinden Yunus Koç, akreditasyon sistemi hakkında bilgi verdi. Koç; “AFAD akreditasyon sistemi, Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Sistemi içerisinde faaliyet göstermek isteyen STK’lara, özel sektör kuruluşlarına ve gönüllü bireylere uygunluk belgesi verilmesi, kamu uyumunun sağlanması ve AFAD koordinasyonunda faaliyet gösterebilmeleri amacıyla oluşturulan bir sistemdir. Sistemin faydaları ise; Ortak standartlar getirerek afet ve acil durumlara ilişkin faaliyetlerde katılım, iş birliği, koordinasyon, etkililik ve verimliliği artırmaktır. Akredite olanlar için; Türkiye Afet Müdahale Planı sistemi içerisinde yer alabilirler, görev, tatbikat, eğitim vb. faaliyetlere katılım konusunda, ilgili gruplara avantaj sağlar” ifadelerini kullandı. >Aysel YILDIZ