Tarih: 22.05.2023 11:52

Araç klimasının önemi ve riskleri

Facebook Twitter Linked-in

İklim değişikliğinin etkisiyle giderek artan sıcaklıklar, evlerde, iş yerlerinde ve araçlarda klima kullanımının artmasına neden olurken, klimanın sağlığa etkisi ve doğru kullanımına yönelik soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Özellikle zamanında bakımı yapılmayan araç klimalarının alerjik hastalıklara yol açtığı biliniyor. Topaloğlu Oto Elektrik iş yeri sahibi ve Gazi Mahallesi Muhtarı Refik Kaya, araç klimalarıyla alakalı önemli bilgiler verdi. Bakımı yapılmayan ve temizlenmeyen klimaların insan sağlığını tehdit ettiğini dile getiren Kaya, “Sağlığınızı düşünüyorsanız, araç klimalarının bakımlarını zamanında yaptırın” diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Araç klimalarının bulunduğu ortam nedeniyle küf ve mantar ürettiğini belirten Kaya, temizlenmeyen klimaların alerjik hastalıklara yol açtığını söyledi. 

“KONFORU KADAR RİSKLERİ DE VAR”

Araçlarımızdaki klimanın konforlu olduğu kadar çeşitli riskleri de taşıdığını ifade eden Topaloğlu Oto Elektrik iş yeri sahibi Refik Kaya, “Araç klimaları, özel önem vermemiz gereken, sağlığımızla doğrudan ilgili bir araç donanımıdır. Araç klimaları, karanlık ve nemli ortamlar olduğu için küf ve mantar oluşumuna uygun yerlerdir. Bu yüzden kış aylarında ihmal edilen araç klimaları, küf ve bakteri oluşumuna ortam sağlayarak, yaz aylarında alerjik hastalıklara neden olmaktadır” dedi.

BAKIMLAR ZAMANINDA YAPILMALI

“Araç klima parçalarının masraflı olduğu birçok kişi tarafından bilinmiyor” diyen Refik Kaya, Gazipaşa Sanayi Sitesi’ndeki iş yerlerinde her türlü araç klima bakımı yaptıklarını söyledi. Zamanın da yapılmayan bakımların, araçlarımızda ve araç klimalarında büyük masraflara yol açtığını belirten Kaya, “Halbuki belli dönemlerde yaptıracağınız temizlik ve bakımlarla, olası büyük masrafların önüne geçmek çok kolay. Sağlığınız ve cebinizi düşünüyorsanız araçlarının klima bakımını yaptırınız. İş yerimizde yaptığımız bu bakımlarla, vatandaşlarımızın sağlık ve konforundan ödün vermiyoruz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —