ANTİK KENTTE HUMMALI ÇALIŞMA

ANTİK KENTTE HUMMALI ÇALIŞMA

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nca 60 milyon 480 bin TL ödenek ayrılarak başlatılan Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’ndeki çalışmalar, hummalı bir şekilde devam ediyor.

Gazipaşa’nın Güneyköy Mahallesi’nde bulunan Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları geçtiğimiz haftalarda başladı. 60 milyon 480 bin TL ödenek ayrılarak başlatılan çalışmalar, hummalı bir şekilde sürdürülüyor. Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekocak ve ekibince gerçekleştirilen çalışmalarda, kazı yapılacak alanın bitki temizleme işleri büyük ölçüde tamamlandı. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleşen çalışmalarda, ntik kent içinde bulunan Sütunlu Cadde’nin Güneybatı, Kuzeybatı, Güneydoğu ve Kuzeydoğu’su ile Sütunlu Cadde’nin zemininde kazı, konservasyon, konsolidasyon, anastylosis ve çevre düzenleme çalışmaları yapılacak. Buradaki çalışmalar, 3 etap şeklinde gerçekleştirilecek.


PERSİSTİLİ AVLU VE ÇEVRESİ DE DÜZENLENECEK
Bakanlık tarafından çıkartılan 60 milyon 480 bin TL ödenek ile antik kent içinde bulunan Persistili Avlu ve çevresi de düzenlenecek. Yapılacak kazı işi kapsamında Persistili Avlu’nun Güneybatı, Kuzeybatı, Güneydoğu ve Kuzeydoğu’sunda kazı, konservasyon, konsolidasyon, anastylosis ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek. 
 

ORTAÇAĞ KALESİ “A” YAPISI’NDA ÇALIŞMA YAPILACAK
Yine bakanlık tarafından çıkartılan milyonluk ödenek kapsamında Trikonkhos (Üç Yapraklı Yonca) Planlı Yapı ile Antiochia Ad Cragum Antik Kenti içinde bulunan Ortaçağ Kalesi “A” Yapısı ve kale çevresinde kazı, konservasyon, konsolidasyon, anastylosis ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek. Kale çevresi ve içinde bitki temizliği yapılarak, Antiochia Ad Cragum Antik Kenti yeniden ayağa kaldırılacak ve turizme kazandırılacak. >Selçuk ÖZTÜRK

 



Anahtar Kelimeler: ANTİK KENTTE HUMMALI ÇALIŞMA