ANTALYA’NIN BATISI YAĞIŞLARA TESLİM

METEOROLOJİNİN şiddetli yağış ile uyardığı iller arasında yer alan Antalya’nın batı ilçelerinde yağmur ve dolu etkili oldu.

GÜNCEL 30.11.2022 13:20:00 0
ANTALYA’NIN BATISI YAĞIŞLARA TESLİM

Kumluca’ya bağlı turizm merkezi Adrasan'da meydana gelen dolu yağışı nedeniyle sera ve portakal bahçeleri zarar gördü. Kaş ilçesinde de şiddetli yağışın beraberinde getirdiği sel, caddeleri suyla doldurdu.

Turizm kenti Antalya'nın batı ilçelerine yapılan şiddetli yağış uyarısının ardından, dün akşam saatlerinde başlayan yağmur sabah saatlerinde şiddetini arttırdı. Sağanak yağmur saat 11. 30'da Adrasan'da doluya dönüştü. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu mahallenin bazı alanlarında hasara neden oldu. Özellikle cam seraların kırıldığı ve içerideki ürünlerin zarar gördüğü görüldü. Dolu yağışının 350 ile 500 dönüm arasındaki bir alanı etkilediği belirtildi. Doludan seralar ve portakal bahçeleri zarar gördü. Hasar tespit çalışmalarının Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılacağı bildirildi.

Adrasan Mahalle Muhtarı Nail Aksoy ise; "Mahallemizde meydana gelen dolu yağışı nedeniyle seralarımız ve portakal bahçelerimiz zarar gördü" dedi.

Kaş ilçesinde şiddetli yağışın beraberinde getirdiği sel, caddeleri suyla doldururken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Sel nedeniyle caddeler suyla dolarken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Yüksek kesimlerden gelen çamurlu su, Kaş Limanı’nda buluştuğu denizin rengini kahverengiye bürüdü.

Öte yandan, Kaş’ın Kasaba Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarı 117 kilogram olarak kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: ANTALYA’ BATISI YAĞIŞLARA TESLİM