ANTALYA'DA KILIÇDAROĞLU COŞKUSU

Antalyalı seçmene seslenen Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, “Halkın iktidarını, iktidara getireceğiz. Sizin içim çalışacağım, sizim için mücadele edeceğim. Bu ülkeye barışı, bu ülkeye huzuru getireceğim” dedi.

SİYASET 8.05.2023 18:53:00 0
ANTALYA

MİLLET İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün saat 19.30’da Kepez Turgut Özal Kapalı Spor Salonu yanında yapılan mitingde Antalyalılarla buluştu. Burada binlerce Antalyalıya hitap eden Kılıçdaroğlu, vatan ve bayrak vurgusu yaptı. Sınırların yolgeçen hanına döndüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, ülkede milyonlarca mülteci olduğunu, 14 Mayıs’tan sonra Suriyelileri ülkelerine göndereceklerini dile getirdi. 

“HİÇ KİMSENİN KİMLİĞİ, İNANCI, YAŞAM TARZI SİYASETE KONU OLMAYACAK”

Sözlerine, “Değişime hazır mısınız? Değiştirecek miyiz? Eski köhnemiş zihniyeti değiştirecek miyiz?” sözleriyle başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Halkın iktidarını, iktidara getireceğiz. Sizin içim çalışacağım, sizim için mücadele edeceğim. Bu ülkeye barışı, bu ülkeye huzuru getireceğim, bu ülkeye kardeşliği getireceğim. Bu ülkede hiç kimsenin kimliği, hiç kimsenin inancı, hiç kimsenin yaşam tarzı siyasete konu olmayacak. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve Bay Kemal’in başının üstünde yeri vardır” dedi. 

“KAVGA ETME GİBİ BİR NİYETİMİZ”

Hükümetin kendisi hakkında kara propaganda yaptığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Neymiş, Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa Rusya ile ilişkileri bozacakmış, Rusya’dan turist gelmeyecekmiş. Sandığa gideceksiniz, bunların dersini vereceksiniz. Ya biz Mustafa Kemal Atatürk’ün felsefesine inanmış bir insanız. Yurtta barış, dünyada barış” deriz. Barıştan güzel daha ne olabilir, huzurdan daha güzel ne olabilir, bereketten daha güzel ne olabilir? Hiç kimse ile kavga etme gibi bir niyetimiz yok. Herkesi kucaklayacağız. Herkes bizim ülkemize elini kolunu sallayarak turist olarak güzellik içinde gelecek. Kavga etme gibi bir niyetimiz yok, bunu bilmenizi isterim. Yine sosyal yardımları keseceğimizi belirtiyorlar. Yahu sosyal yardımı neden keseyim. Benim büyükşehirlerimin belediye başkanları bulundukları şehirlerde sosyal yardımları 4 kat arttırdı” diye konuştu. 

“BAYRAĞIMIZI VE VATANIMIZI HER ŞEYİN ÜSTÜNDE TUTARIZ”

Kılıçdaroğlu, “Terör örgütleriyle iş birliği yapan sizsiniz. Bütün numaraları çeken sizsiniz. Bizim iki kırmızıçizgimiz var.  Bir bayrağımız, iki vatanımız. Bayrak ve vatan bizim için vazgeçilmezdir. Bayrağımızı ve vatanımızı her şeyin üstünde tutarız. Bunu da herkesin bilmesini isterim. Halka her zaman doğruları söylemek bizim görevimizdir. Askerliğini yapanlar bilir. “Hudut namustur” diye yazar. Ama bizim hudutlar yolgeçen hanına döndü. Önüne gelen Türkiye’ye geliyor. Resmi rakamlara göre 3 milyon 600 bin Suriyeli var. Afganların sayısını hiç bilmiyoruz. Ama Bay Kemal’in sözü var. Antalyalılara sözü var. Türkiye’ye sözü var. 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye yolcu edeceğiz. Suriyeli gelecekse turist olarak gelebilir, eğlenebilir, gezebilir” dedi. 

“BU ÜLKEYE BAHARLARI GETİRECEĞİZ”

Seçime yönelik vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu, emekli, memur, ayrımı yapmaksızın tüm yurttaşların haklarını alacağını savunarak, “Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Hiçbir yoksulun elektriği kesilmeyecek. Hiçbir ailenin kışın ortasında doğalgazı kesilmeyecek. Bu ülkeye barışı, bu ülkeye huzuru, bu ülkeye kardeşliği ya getireceğim, ya getireceğim… Her şey çok güzel olacak, emin olun her şey çok güzel olacak. Bu ülkeye baharları getireceğiz” şeklinde konuştu.

 


Anahtar Kelimeler: ANTALYA' KILIÇDAROĞLU COŞKUSU