ANKARA’DAN 'BUTİK OTELLERE' YEŞİL IŞIK

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, Gazipaşa'nın sahillerine yapılmak istenen otel blokları yerine, butik oteller yapılması için belediyeden plan revizyonu talebi istedi.

GÜNDEM 13.07.2023 16:10:00 0
ANKARA’DAN

Gazipaşa’da bulunan 1,5 kilometre uzunluğundaki 3 kumsal, SİT alanı statüsünden çıkarılarak otel yatırımlarına açılmıştı. Belediyenin Selinus Sahili’nde yaptığı 18 uygulamasının ardından The Green Park Otelleri'nin sahibi Adil Üstündağ’ın Selinus Sahili’ne yapmayı planladığı 5 yıldızlı The Green Park Gazipaşa ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci sürerken, İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, bu hafta sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Gazipaşa’da sahillerini gündeme getirip, sahillerde sorunun çözümü için bakanlıklara soru önergeleri verdi.

DİM KONUYU BAKANLIĞA TAŞIDI

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ise, geçtiğimiz günlerde Gazipaşa sahillerinin planlama yetkisini elinde bulunduran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri ile görüştü. Alanya ve Gazipaşa’nın sorunlarının görüşüldüğü toplantıda gündem Gazipaşa'nın dünya harikası plajlarına yapılmak istenen otel blokları oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, Gazipaşa halkının her fırsatta dile getirdiği butik otellere yeşil ışık yaktı. Bakanlık yetkilileri Dim'e, "Eğer Gazipaşa Belediyesi bakanlığımıza plan revizyonu talebinde bulunursa değerlendiririz. Mevcut proje, revizyonla halkın istediği şekle çevrilebilir" dediler. 

“İSTEYEN BUTİK YAPAR, İSTEYEN PLANA GÖRE YAPAR”

Konuya ilişkin konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Biz butik otele karşı değiliz, isteyen butik yapar, isteyen plana göre yapar. Onu belirlemeye bizim yetkimiz yok. Zaten Gazipaşa sahillerinin planlama yetkisi bakanlıkta. Bakanlık planı yapmış, bize göndermiş, biz ona uygun 18 uygulamasını yaptık, herkesin tapusunu verdik. Bundan sonrası yatırımcılara kalmış. İsteyen butik otel yapar, isteyen bina şeklinde yapar. Bizim müdahale etme şansımız yok. Karşısında da değiliz. Ben de butik otel yapılsın istiyorum. Ama bakanlığın bileceği bir şey. Planda illa şu şekilde şunu yapacaksın diye bir zorunluluk da yok. Sadece emsal belli ve o emsale uygun projesini getirene biz ruhsat veririz. Ruhsat vermemizi engelleyecek bir durum yok. Bölgenin yarısında 18 uygulaması bitmedi. Şu anda turizm merkezi olan her yerin planı da, 18'i de kesinleşmiş durumda" dedi. >HABER MERKEZİ


Anahtar Kelimeler: ANKARA’ 'BUTİK OTELLERE' YEŞİL