ANKARA’DA “GAZİPAŞA” ZİRVESİ

Gazipaşa’ya kazandırılması hedeflenen yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Ankara’ya giden Kaymakam Altun, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’la görüştü.

GÜNDEM 30.12.2022 12:21:00 0
ANKARA’DA “GAZİPAŞA” ZİRVESİ

 Kaymakam Altun, ilçeye “Tropikal Meyve Bahçesi” kazandırılması ve Delik Deniz’e halk plajı ve yürüyüş yolu yapılması için Bakan Kirişçi ve Turizm Bakan Yardımcısı Alparslan’dan söz aldı. 

GAZİPAŞA Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa’ya kazandırılması amaçlanan yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Ankara’ya çıkarma yaptı. Gazipaşa’daki görevine başladığı günden bu yana Gazipaşa ve Gazipaşa halkının çıkarları için mücadele eden Kaymakam Altun, Gazipaşa’ya kazandırılmak istenilen yatırımlarla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’la görüştü. İlk olarak; Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Bakan Kirişçi ile baş başa görüşme gerçekleştiren Kaymakam Altun, Koru Mahallesi’nde yapılması planlanan “Tropikal Meyve Bahçesi” hakkında Bakan Kirişçi’yle fikir alışverişinde bulundu. 

BAKAN KİRİŞÇİ “TROPİKAL MEYVE BAHÇESİ”NE SICAK BAKTI

Gazipaşa’nın ülke tarımına sağladığı katkı hakkında Bakan Kirişçi’ye bilgi aktaran Altun, ilçede çok sayıda tropikal meyve yetiştiğini ve Gazipaşa’da yetişen bu ürünlerin; hayata geçirilecek “Tropikal Meyve Bahçesi” ile ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını belirtti. Bakan Kirişçi’nin ise tarımsal üretimle ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan Gazipaşa’ya “Tropikal Meyve Bahçesi”nin yapılmasına sıcak baktığı öğrenildi. 

DELİK DENİZ’E HALK PLAJI YAPILACAK

Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Tarım ve Orman Bakanlığında yaptığı görüşmelerin ardından, Gazipaşa’ya yapılacak turizm yatırımlarını görüşmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına gitti. Burada, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’la bir araya gelen Kaymakam Altun, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi akınına uğrayan Güney Mahallesi’ndeki Delik Deniz olarak bilenen Kral Koyu’yla ilgili Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’a bilgi verdi. Delik Deniz’in çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladığını dile getiren Kaymakam Altun, fakat koya gelen ziyaretçilerin fiziki altyapı yetersizliği nedeniyle zorlandığına vurgu yaptı. Koya yapılacak yürüyüş yolu ve halk plajı ile ziyaretçilerin rahat bir nefes alacağına dikkat çeken Kaymakam Altun, Kültür ve Turizm Bakanlığından bu konuda yardım beklediklerini belirtti. Bölgenin tarihi ve coğrafi özellikleri hakkında Bakan Yardımcısı Alparslan’a bilgi veren Altun, Alparslan’dan yapılacak çalışmalar için söz aldı. 

Öte yandan Kaymakam Altun, Tarım ve Orman Bakanı Özel Kalem Müdürlüğü’ne yeni atanan Emre Yardımedici’yi de ziyaret etti. Yardımedici’ye yeni görevinin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunan Kaymakam Altun, Tarım ve Orman Bakanı Özel Kalem Müdürü Emre Yardımedici’ye görevinde başarı diledi. 

 

 


Anahtar Kelimeler: ANKARA’ “GAZİPAŞA” ZİRVESİ