ANIZ YAKMA, YANGINI ÖNLE!

GAZİPAŞA İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan açıklama ile üreticiler anız yakılmaması konusunda uyarılıp, anız yakmanın zararları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

GÜNDEM 22.06.2024 10:47:00 0
ANIZ YAKMA, YANGINI ÖNLE!

İlçede hava sıcaklıklarının artması ile birlikte orman yangını ihtimalleri de yükselirken, Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, birçok orman yangınına sebep olan anız yakımı konusunda üreticileri uyardı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan açıklamada, anız yakmanın hem toprağa hem de çevreye ciddi zararlar verdiği, bu nedenle bu uygulamadan kaçınılması gerektiği vurgulandı.


CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK
Özellikle hasadı yapılan arazilerde tarımsal faaliyette bulunan çiftçi ve üreticilerin anız yakmaması gerektiği belirtilip “Yangına sebep olanlar hakkında anız yangınlarının orman alanlarına 4 kilometre mesafede olması halinde 6831 sayılı orman kanununun hükümleri doğrultusunda cezai işlem uygulanacak. Anız yakmak hem toprağı hem de çevreyi tahrip ederek birçok olumsuz duruma sebep olmaktadır. En başta doğal denge bozulmakta, anız yakılırken toprağa faydalı mikro organizmalar yok edilmekte. Toprağımızı, çevremizi korumak aynı zamanda büyük yangınlara sebebiyet vermemek için lütfen anız yakmayınız. Toprağımızı, geleceğimizi koruyalım.” ifadelerine yer verildi.> Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: YAKMA YANGINI !