ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ OKUL BAHÇESİNDE SEBZE ÜRETECEK

Gazipaşa Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bünyesinde eğitim ve öğretim gören anasınıfı öğrencileri, okul bahçesinde bulunan tarım atölyesinde mevsimlik sebzeleri toprakla buluşturdu.

19.10.2022 12:35:00 1
ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ OKUL BAHÇESİNDE SEBZE ÜRETECEK

Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) projesi kapsamında eğitim faaliyetlerine devam eden Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, okul bünyesinde eğitim ve öğretim gören anasınıfı öğrencilerine farklı bir deneyim sundu. AHENK Projesi ile eğitimde başarının kalıcı hale getirilmesi, çocukların ve gençlerin çağın şartlarına uygun milli, manevi, evrensel değerle, topluma yararlı birey olarak yetiştirilmesini amaçlayan okul yönetimi, anasınıfı öğrencilerine okul bahçesinde bulunan tarım atölyesinde ürün yetiştirme fırsatı tanıdı. Velileriyle birlikte okul bahçesine mevsimlik sebze eken çocuklar, hem tarım sektörü hakkında bilgilendirildi hem de sebzelerin bahçeden sofraya yolculuğunu aşama aşama öğrenme fırsatı buldu.

Konuyla ilgili okuldan yapılan açıklamada, “Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu anasınıfı öğrencileri, ailelerin de katılımıyla AHENK projesi kapsamında okul bahçesinde bulunan tarım atölyesine mevsimlik sebze ekimi etkinliği gerçekleştirdi. Bu etkinlik ile sebzelerin bahçeden sofraya yolculuğunu aşama aşama inceleyerek sağlıklı beslenmenin önemi, yiyecek israfının önlenmesi bilincinin kazandırılması amaçlandı” denildi.


sude demirbaş durmuş
19.10.2022 14:35:04
çok teşekkürler