AMATÖR BALIKÇILAR DERNEKLENDİ

GAZİPAŞALI amatör balıkçıların sorunlarına çözüm üretmek ve seslerini duyurmak için Erol Turan başkanlığında kurulan Gazipaşa Amatör Balıkçılar Dayanışma Derneği, düzenlenen açılış töreni ile faaliyete geçti.

GÜNDEM 8.03.2024 09:46:00 0
AMATÖR BALIKÇILAR DERNEKLENDİ

Gazipaşa’da özellikle son zamanlarda balıkçıların yaşadığı sorunları çözmek ve birlik beraberlik içinde balıkçıların rahat edeceği bir ortam oluşturmak için Erol Turan başkanlığında kurulan Gazipaşa Amatör Balıkçılar Dayanışma Derneği, düzenlenen törenle açıldı. Dün saat 13.00’te İstiklal Mahallesi Mehmet Oğuz Bulvarı üzerinde bulunan Belediye İş Hanı’nda yapılan açılışa; Gazipaşa Belediye Başkanı ve yeni dönem CHP Gazipaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Fahri Oğuz, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ramis Yiğit, Cumhur İttifakı Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı MHP’li Mustafa Aksoy, İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Mehmet Yüksel, Gazipaşa Belediye meclis üyesi adayları, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, Gazipaşa Emlakçılar Derneği (GAZEMDER) Başkanı Savaş Türker, esnaflar ve çok sayıda davetli katıldı. 


Okunan duanın ardından açılış kurdelesi Gazipaşa Amatör Balıkçılar Dayanışma Derneği Başkanı Erol Turan ve siyasiler tarafından kesildi. Açılışın ardından davetlilerin tebriklerini kabul eden Balıkçılar Derneği Başkanı Erol Turan, açılışa katılan herkese teşekkür etti.


TURAN, DERNEĞİN KURULUŞ AMAÇLARINI ANLATTI
Gazipaşa Amatör Balıkçılar Dayanışma Derneği Başkanı Erol Turan, derneğin açılış amacıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Turan; “Balıkçılarla birlik olup kurduğumuz derneğimizin asıl kuruluş amacı; Gazipaşa’da bulunan fiber tekne sahipleri ve amatör balıkçılar olarak bu işi yapan kişilerle birlik olmak istedik. Yaklaşık 120 dernek üyemiz var ve derneğimize kayıtlar devam ediyor. Dernek olarak, önceliğimiz rampa yaptırmak, ondan sonra teknelerimizin bağlanabileceği bir yer yaptırmak, daha sonra da balıkçı barınağı türü geniş çaplı bir yer oluşturmak, asıl amacımız bu şekilde. Gazipaşa halkının en azından denizle daha çabuk kucaklaşabilmesi için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Kurmuş olduğumuz Balıkçılar Derneğimize de bir açılış düzenleyerek adımızı ilçe halkına duyurmaya çalıştık. Açılışımıza katılarak bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi. >Aysel YILDIZ

 


Anahtar Kelimeler: AMATÖR BALIKÇILAR DERNEKLENDİ