AMAÇ ŞİDDETLE MÜCADELE

Küresel Gazeteciler Konseyi, Şiddetle Mücadele Vakfı(HEGEM) tarafından hayata geçirilen “İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi”ne destek veriyor.

GÜNDEM 1.10.2022 15:20:00 0
AMAÇ ŞİDDETLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanlığı On Birinci Kalkınma Eylem Planı Genelgesi doğrultusunda hazırlanan ve 2030 yılına kadar devam etmesi planlanan projede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren HEGEM Vakfı Kurucu Genel Başkanı Adem Solak, projenin açılış toplantısını 18 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Adalet Bakanlığı çağrısı ile yapılan toplantının 8 bakanlık, 18 genel müdürlük, 32 rektörlük ve diğer temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildiğini aktaran Solak, “Bu çerçevede düzenlediğimiz toplantıda Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra 27 devlet üniversitesi, barolar, arabuluculuk merkezleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği protokolü imzaladık.

ŞİDDETİN BÖLGESEL ANALİZİ YAPILDI

Şiddetin sadece Türkiye’nin değil dünyanın başına bela olduğunu söyleyen HEGEM Vakfı Kurucu Genel Başkanı Adem Solak, projenin hedeflerinden söz etti. Solak, “Vakfımız hazırladığı proje ile sivil bir ağ oluşturdu. Sahada bire-bir çalışma yapan akademisyenler il-il risk haritası oluşturup önce şiddetin bölgesel analizini yaptılar daha sonra neşteri vurma noktasında proje sundular. Küresel Gazeteciler Konseyi’nin de ortak olduğu ve her aşamasında destek verdiği proje 10 yılda tamamlanacak. Azim ve sabırla mücadeleyi gerektiren ‘İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi’ tamamlandığında şiddet meselesine yönelik çok ciddi bir kazanım elde etmiş olacağız.

‘GEREKLİ DESTEK GELMEZSE İSTENEN SONUCA ULAŞILMAZ’

Proje daha şimdiden özelikle Avrupa ülkelerinin dikkatini çekmiş durumda. Projeye can suyu verip müthiş bir kararlık gösterenler ise sonuçlardan umutlu. Tek kaygı ise bu işin ciddiyetine samimiyetine ve önemine kurumların göstereceği olumlu yada olumsuz bakış açısı. Eğitim, sağlık, spor hemen her kurumdan gerekli destek gelmezse istenen sonuca ulaşılmaz. Projeye şu aşamada en çok katkıyı ise Adalet Bakanlığı ve üniversiteler vermekte” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27