ALTUN’DAN YAŞLILAR GÜNÜ MESAJI

Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm yaşlılarımızın Yaşlılar Günü’nü kutladı.

GÜNDEM 3.10.2022 14:33:00 0
ALTUN’DAN YAŞLILAR GÜNÜ MESAJI

“Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, şüphesiz bizim en değerli varlıklarımızdır” diyerek açıklamasına başlayan Kaymakam Altun, “Yaşlılık, her insan için değişik mânâ ve önem ifade etmekte olup bu yönüyle hayatın çok özel bir dönemidir. Bu özel dönemde yaşlılarımıza hürmet, sevgi ve hizmette kusur etmememiz medeniyetimizin gereğidir. Bizler yaşlılarımızı, içerisinde yaşadığımız toplumun ‘bereket unsurları’ olarak görürüz. Şeyh Edebali’nin ‘Ananı, atanı say; bereket büyüklerle beraberdir.’ sözünü hepimiz rehber ediniriz.  Bu düşünce hem aile bağlarımızın hem de toplumsal dokumuzun korunması bakımından hayati bir önem taşımaktadır” dedi.

Kaymakam Altun, “Bugün hâlâ millet olma bilincini taşıyorsak, aile olmanın kutsallığına olan inancımızla evlâtlarımızı yetiştirebiliyorsak yaşlılarımızın geçmişle bugün arasında kurdukları köprü sayesindedir. Bizleri yetiştiren, koruyup kollayan değerli büyüklerimizin ihtiyaç duydukları bu dönemde, yaşama sevinçlerini kaybetmeden, sağlıkla huzur içinde yaşamalarına katkı sağlamak, hak ettikleri saygı ve sevgiyi eksiksiz bir biçimde göstererek gönüllerini hoşnut tutmak, hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin öncelikli görevlerimizden biridir. Çeşitli sebepler ve imkânsızlıklar nedeniyle ailelerinden ve evlatlarından bu hizmeti alamayan yaşlılarımıza da devletimiz sahip çıkarak en iyi koşullarda bakımlarını yapmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle toplumumuzu bugünlere ulaştıran tüm yaşlılarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyor; sağlık, esenlik ve mutluluk diliyorum” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: ALTUN’ YAŞLILAR MESAJI