Tarih: 24.10.2023 10:39

ALTINI KIL PAYI KAÇIRDI GÜMÜŞLE İLÇEYE DÖNDÜ

Facebook Twitter Linked-in

Kemer Belediyesi’nin destekleriyle Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) tarafından düzenlenen yarışlar tamamlandı. Toplam 42 ülkeden 400’ü aşkın sporcunun katıldığı yarışlara 100 Türk sporcu katıldı. Yarışların en zorlu etabı olarak nitelendirilen dağ etabında sporcular, deniz seviyesinden 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıktı. Yarış sırasında sporcular, ormanlık alanlardan, su birikintilerinden, dar patikalardan ve dağlık alanlardan geçerken zaman zaman zor anlar yaşadı. Yarışın ödül töreni, 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesinde yapıldı.

 

ÇETİN GÜMÜŞ MADALYA İLE İLÇEYE DÖNDÜ

Kıyasıya mücadelelere sahne olan yarışların dağ etabını Güney Afrikalı WadeYoung kazandı. İkinciliği Güney Afrikalı TravisTeasdale elde ederken, yine aynı ülkeden MattyGreen ise üçüncü oldu. Gazipaşa Belediyesi ana sponsorluğunda yarışlara katılan Gazipaşalı motosiklet sporcusu Mehmet Çetin, zorlu yarışın 12’ci kapısında yarışı bırakmak zorunda kaldı. Altın madalyayı kıl payı kaçıran Çetin, gümüş madalya kazanarak Gazipaşa’ya döndü. Çetin, 400 yarışmacı arasında en iyi 50 yarışması arasına girdi. 

 

SPONSORLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Yarışı tamamlamasına bir kapı kala bırakmak zorunda kaldığını dile getiren Mehmet Çetin, “Ülkemizden 100 sporcu ile birlikte toplam 400’ün üzerinde sporcunun katıldığı yarışlarda, 2 kilometrelik sahil, 40 kilometrelik orman, 40 kilometrelik skyrace etaplarını başarılı bir şekilde tamamladım. 13 kapı olarak hazırlanan Olympos Dağı etabını 12’nci kapısında tamamlamak zorunda kaldım. Böylesi zorlu bir yarıştan gümüş madalya alarak Gazipaşa’ya döndüğüm için çok mutluyum. Ana sponsorum Gazipaşa Belediyesi’ne ve diğer sponsorlarım; hal esnaflarından 1 No. Süleyman Tuncer, NascarRent A Car sahibi Fatih Kaçmaz ve Kılçar olarak bilinen Beyrebucaklı Hasan Kaya’ya teşekkür ederim” dedi. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —