ALİSTA F1 SALATALIĞIN TANITIMI YAPILDI

ALİSTA F1 SALATALIĞIN TANITIMI YAPILDI

Gazipaşa’da ihracatı yapılan Alista F1 cins salatalığın tohum üretimini gerçekleştiren Mustafa Çelik, bu yıl ticarete yüklü oranla girdiklerini belirterek, ürün tanıtımına yönelik program düzenledi.

ALİSTA F1 salatalık tanıtım programı dün saat 12.00’da Korubaşı Mahallesi’nde yapıldı. Düzenlenen tanıtım programına AK Parti Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Adil Çelik ve davetliler katıldı. Serada yapılan ürün tanıtımının ardından, davetlilere yemek verildi.


“İHRACATIN YÜZDE 80’İ GAZİPAŞA’DA”
Ürünün tohum yetiştiriciliğini yapan ve firma sahibi Mustafa Çelik, Alista F1 salatalığın Gazipaşa açısından önemini ve ihracattaki payını anlatarak; “Alista F1 olarak adlandırılan salatalık çeşidinin tohumunu yetiştiriyoruz ve burada tanıtımını yapıyoruz. Ben aynı zamanda firmanın da sahibiyim. Bu sene ticari alanına da ciddi ölçüde girdik. Seneye de iddialı şekilde gireceğiz. Pazar liderliğine oynamayı düşünüyoruz. Bu yıl Alista F1 salatalık üretimimizde üçüncü senemiz. İlk sene deneme olarak yaptık, geçen yıl ticarete girdik ama düşük miktarda girdik, bu sene ise yüklü bir miktarda ticarete girdik o yüzden de bir tanıtım programı düzenledik. Yerli bir çeşit, ithal ettiğimiz veya İsrail- Hollanda ürünlerinden değil. Biz bu çeşidi Türkiye’de ve kendimiz üretiyoruz. Aynı zamanda ıslahçılar da kendimiziz. Dikenli salatalığın ihracatı sadece Gazipaşa’da ve Kumluca’da yapılıyor ama ihracatın yüzde 80’i Gazipaşa’da. O yüzden Gazipaşa, bu ürün için önemli bölge konumunda. 


“GAZİPAŞA OLARAK ADIMIZI DAHA ÇOK DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Her şeyden önce en önemlisi yerli olması bizim için, yerli bir tohum. Elimizden geldiğince ürünümüzü tanıtmaya ve bu alanda kendimizi daha çok geliştirerek Gazipaşa olarak adımızı daha çok duyurmaya çalışıyoruz. Ürün tanıtım programımıza katılarak bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


“TOPRAK İNSANA İYİ GELEN EN İYİ İLAÇTIR”
Programa katılan Adil Çelik, çiftçilerle olan bağından ve tarıma olan ilgisinden bahsederek; “Ben çiftçilerle ve üreticilerle olan bağımı hiçbir zaman koparmadım ve daima onların yanında olmaya çalıştım. Toprağın önemini de ilçe olarak iyi kavramamız gerekiyor. Mustafa kardeşimizi yetiştirdiği ürünler için tebrik ediyorum ve üretim alanında başarılarının devamını diliyorum. Toprak insana iyi gelen en iyi ilaçtır, topraktan besleniyoruz. Üretim, hayatın devamı için en gerekli şeydir. Herkesi üretmeye ve üretimi desteklemeye davet ediyoruz” dedi. >Aysel YILDIZ



Anahtar Kelimeler: ALİSTA SALATALIĞIN TANITIMI YAPILDI