ALANYA MANGOYA DA BAŞVURU YAPTI: GAZİPAŞA GERÇEKTEN SAHİPSİZ!

Alanyalı yetkililer, hasadını Gazipaşa’da yaptıkları mangoya coğrafi işaret almak için başvuru yaparken, Gazipaşalı yetkililer uyumaya devam ediyor.

GÜNDEM 23.09.2022 13:12:00 0
ALANYA MANGOYA DA BAŞVURU YAPTI: GAZİPAŞA GERÇEKTEN SAHİPSİZ!

Gazipaşa Manşet Gazetesi’nin Gazipaşalı yetkililere ilçemizde üretilen mango üzerinden çağrıda bulunmasının üzerinden çok geçmemişken, Alanyalı yetkililerin Alanya Belediyesinin öncülüğünde mangonun coğrafi işaretini almak için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Daha önce avokado ve muz gibi değerli ürünlerin coğrafi işaretini alarak ürünlere Alanya ismini tescillendiren Alanyalı yetkililer, mangonun da tescilini alıp bölgede üretimi yapılan mangoyu Alanya mangosu adında pazarlamayı hedefliyor.

“HASAT GAZİPAŞA’DA YAPILDI, BAŞVURUYU ALANYA YAPTI”

Türkiye’nin tropikal meyve üssü olarak gösterilen Gazipaşa’da geçtiğimiz hafta mango hasadı yapıldı. Alanya’da tarım sektörünün önde gelen isimleriyle birlikte Gazipaşa’ya gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gazipaşa’da mango hasadı gerçekleştirdi. Moda tasarımcısı ve manken Ivana Sert’in de katıldığı hasatta şov yapan Alanyalılar, Gazipaşa’da hasadını yaptığı mangonun coğrafi işaretini almak için başvuruda bulundular.

GAZİPAŞA’DAN KİMSE DAVET EDİLMEDİ

Öte yandan, ilçemizde Alanyalı yetkililer tarafından yapılan etkinliğe Gazipaşa’dan kimsenin davet edilmemesi ise tartışma konusu oldu. Yaşanan duruma tepki gösteren Gazipaşalılar, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve tarım sektörü temsilcilerinin Gazipaşa mangosu üzerinden prim yapma gayreti içinde oldukları ileri sürüldü.

GAZİPAŞALI YETKİLİLER UYUYOR

Gazipaşalı yetkililerin bir milyar doların üzerinde ihracat kapasitesi bulunan mangoyla ilgili bir girişimde bulunmaması şaşkınlık yaratıyor. Daha önce muz ve avokadoda da aynı durumun yaşandığını; 14 Şubat 2022 tarihinde “Alanya’nın Arka Bahçesi Olduk” başlıklı yazısıyla gündeme getiren Gazipaşa Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Selçuk Öztürk, Gazipaşa’nın yönetilemediğini dile getirmişti.

“GAZİPAŞA’NIN YILLARDIR AŞAMADIĞI EN ÖNEMLİ SORUN, “YÖNETİLEMEME” SORUNU”

Yazısına, “Böyle bir başlıkla yazıya giriş yaptığım için bana kızabilirsiniz ama yazımı okuduktan sonra birçoğunuzun bana hak vereceğinden eminim” diyerek başlayan Öztürk, “Bilindiği üzere, güzel ilçemiz Gazipaşa’nın yıllardır kıramadığı makus bir talihi var… Şartlar ve sonuçlara baktığımız zaman, Gazipaşa’nın yıllardır aşamadığı en önemli sorun, “Yönetilememe” sorunu…

Tarihi, doğası, sahilleri ve tarım alanlarıyla gelişmeye ve büyümeye yüzünü dönmüş bir şehrimiz var. Gelişme derken büyük binalar, büyük oteller, trafik yoğunluğu, kalabalık nüfus aklınıza gelmesin… Gazipaşa; nitelikli tarımı, nitelikli turizmi ve nitelikli sanayiyi aynı anda götürebilecek, bu önemli sektörlerin tamamını içinde barındırabilecek bir ilçe… Ne yazık ki, yönetilemeyen bir ilçe olduğu için tüm gelişmelerden mahrum kaldı Gazipaşa…” demişti.

“O KADAR BASİRETSİZLER Kİ…”

Öztürk kaleme aldığı yazının devamında şu ifadeleri kullanmıştı: “Gazipaşalı yöneticiler, sınırlarımız içinde hizmet veren havalimanına bile sahip çıkamadı… O kadar basiretsizler ki, adının Alanya-Gazipaşa Havalimanı konmasına bile izin verdiler… O da yetmedi, Alanya-GZP dediler, ona da ses etmediler… Tüm bunlar yaşanırken, Havalimanını kullanan turistler sırtını Gazipaşa’ya dönüp Alanya’nın yolunu tuttu…

“COĞRAFİ İŞARETİ ALANYA ALIR, BİZİM YETKİLİLER UYUR”

Avokado üretiriz, avokadonun coğrafi işaretini Alanya alır, bizim yetkililer uyur… Alanyalı tüccar Gazipaşa’dan avokado alır; TV’lerde, dergilerde, uluslararası platformlarda Alanya avokadosu diye boy boy tanıtım yapar, bizim yetkililer uyur… Toprağından altın çıkar, Alanya’ya gider... Heykel çıkar, Alanya’ya gider… Gazipaşa’nın tüm tarihi eserleri Alanya Müzesi’nde turistlere sergilenir…

“KENDİ ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLERE SAHİP ÇIKAMIYORUZ”

Tüm bunların yanında bizler de Alanya’da gezer, Alanya’da alışveriş yapar, Alanya’da eğleniriz… Bu ilçe yönetilmezse, ayağımıza kadar gelen turistlerin konaklayacağı bir tesis yapamayız… İlçemize bir müze kazandırıp, kendi toprağımızdan çıkan tarihi eserleri Gazipaşa’da sergileyemeyiz… Kendi ürettiğimiz, avokadoya, muza ve mangoya bile sahip çıkamayız…

YATIRIM YAPMADAN, İLÇEYİ TANITMADAN BU GÜNLERE GELDİK

İşte bunun için Alanya’nın arka bahçesi haline geldik… Gazipaşa yönetilemediği için Alanya’nın arka bahçesi oldu… Elimizdekilerin değerini unutup, kendi imkanlarımızdan faydalanamadık. Antalya’nın sahil bandında yer alan tüm ilçelerinin gerisinde kaldık… Kendi beceriksizliğimizden dolayı onların önünde böyle eğildik… Yatırım yapmadan, ilçeyi tanıtmadan bu günlere geldik…

“YETER Kİ GAZİPAŞA, “YÖNETİCİLER” TARAFINDAN YÖNETİLSİN”

Gazipaşa her şeye sahip, her şeyi yapabilecek bir ilçe… Yeter ki Gazipaşa, “Yöneticiler” tarafından yönetilsin… Gazipaşa kendi imkanlarını, kendi menfaatleri için kullansın… Dik dursun, sağlam adımlar atsın… İşte o zaman bir yerlere geliriz…”

Gazipaşa’nın sahipsiz kaldığını bir kez daha yenileyen Gazipaşalı üreticiler ve vatandaşlar, bu tarz konularda tarım sektörü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve belediyenin daha etkin rol almalarını bekliyor.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27