Tarih: 13.05.2024 09:50

ALAN RAZI SATAN RAZI

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA, Milli Emlak Şefliği tarafından Kahyalar Mahallesi Burhan Mevkii’nde bulunan 402 ada 872 parselde yapılan keşif, arazinin zilyetini devreden ve devralan vatandaşlarla Milli Emlak Şefliği’ni karşı karşıya getirdi. Edinilen bilgiye göre, Kahyalar Mahallesi Burhan Mevkii’nde ikamet eden Hasan Aykal, çalılık niteliğindeki 402 ada 872 parsel üzerinde kayıtlı hazine arazisinin kendisinde olan kullanım hakkını (Zilyetini), Özcan Tekin isimli vatandaşa devretti. O dönem söz konusu araziyi devralan Tekin, arazi üzerinde çalışma yaparak binlerce lira para harcadı. Bu süre zarfında arazide üretim de yapan ve zilyetliği sürdüren Tekin, araziyi devreden Hasan Aykal’a zaman zaman yevmiye karşılığında iş yaptırdı. 
 

KEŞİF ORTALIĞI KARIŞTIRDI
Milli Emlak Şefliği, Kahyalar Mahallesi Burhan Mevkii’nde bulunan 402 ada 872 parselde geçtiğimiz günlerde keşif yaptı. Keşif tutanağına ise arazinin Hasan Aykal tarafından kullanıldığı ve kullanım hakkının Hasan Aykal’da olduğu notu düşüldüğü öğrenildi. Yaşanan gelişme, arazinin kullanım hakkını devreden ve devralan vatandaşlarla Milli Emlak Şefliği’ni karşı karşıya getirdi. Gazipaşa Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’ne dilekçe veren Özcan Tekin ve Hasan Aykal, keşifte yapılan hatanın düzeltilmesi gerektiğini savunarak, ilgili işlemlerin yapılmasını talep etti. Tekin ve Aykal, gelecek cevaba karşılık dava hazırlığında olduklarını dile getirdiler. 
 

“DOĞRU ŞEKİLDE TUTANAK ALTINA ALINMASINI İSTİYORUM”
Arazinin zilyet hakkını devralan Özcan Tekin, 9 Mayıs tarihinde yapılan keşfin eksik yapıldığını ileri sürdü. Yaşananlar hakkında bilgi veren Tekin, “09.05.2024 tarihinde bilgim dışında apar topar arazide keşif yapıldığını, fakat arazinin kullanımının Hasan Aykal’da olduğu yönünde tutanak tutulduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Ben iş insanıyım ve traktör kullanmayı bilmem. Bu nedenle, şimdiye kadar olduğu gibi bu kez de Hasan Aykal’a yevmiyesini vererek araziyi ektirdim. Bu durum Hasan Aykal’a sorulsaydı, o da bu beyanları verebilirdi. Ancak onun da beyanı alınmayarak ve taşınmazla ilgili zilyet devir sözleşmem bulunduğunu da bilmelerine rağmen, arazinin kullanıcısı Hasan Aykal’mış gibi gösterilmemelidir. Bilirkişi ise bize, keşif sırasında beyanlarının tam olarak yazılmadığını, arazide hafriyat çalışmasının Özcan Tekin tarafından yapıldığını beyan etmesine rağmen bunun tutanaklara geçmediğini söyledi. Tüm bu nedenlerden dolayı yapılan keşfin eksik yapıldığı apaçık ortadadır. Her türlü belge ve bilgi elimde mevcuttur. Gerekli incelemelerin, bu araziyi bana satan Hasan Aykal’ın ve benim de beyanımız alınarak, yeniden doğru şekilde tutanak altına alınmasını istiyorum” dedi. 


“KEŞİF TUTANAĞININ DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUM”
Yaşananlarla ilgili konuşan Hasan Aykal ise, “Keşifte arazinin kullanımının bende olduğu yönünde tutanak tutulduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Arazinin kullanım hakkını Özcan Tekin’e devrettim. Bununla ilgili bizim ve şahitlerin imzasının bulunduğu sözleşmemiz vardır. Fakat arazide traktörü ben kullansam da araziyi Özcan Tekin ekti ve o hasat edecektir. Arazinin kullanım ve zilyetini benden sonra o devam ettirdi ve Özcan Tekin’e aittir. Benim bu araziyle, ona devrettiğim tarihten buyana ilişiğim yoktur. Sadece evim yakın olduğu için ve akrabam olduğu için Özcan Tekin’e yevmiyeci olarak yardımcı oldum. Keşif tutanaklarınızda yanlışlık varsa, bu şekilde düzeltilmesini istiyorum” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —