'AKIL VE ZEKA OYUNLARI' KURSUNA YOĞUN İLGİ

GAZİPAŞA Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde açılan tarafından açılan ‘akıl ve zeka oyunları’ kursu, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

EĞİTİM 19.12.2023 10:11:00 0

Gazipaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hayata geçirilen ‘Akıl ve zeka oyunları’  kursu, okullarda verilmeye devam ediyor. Spor ve beceri alanında verilen kurslara ek olarak açılan kurs, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Akalan İlk ve Ortaöğretim Okulu’nda ‘Akıl ve zeka oyunları’ kursu veren Eğitim Yönetim Sistemi (EYS) bünyesinde Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nde eğitmen olarak görev yapan Nazmiye Akbaş, öğrencilere akıl ve düşünce becerilerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Diğer sportif faaliyetlerde olduğu gibi ‘Akıl ve zeka oyunları’ konusunda da öğrencilerle yakından ilgilenen ve öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için çaba gösteren Gençlik Spor Müdürü Yusuf Ateş, kurslara katılımın olumlu yönde ve öğrencilerin ilgisini çektiğini belirtti.


AKIL VE ZEKÂ OYUNLARININ ÇOCUKLARDA ETKİSİ 
Gençlik Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, “‘Akıl ve zeka oyunları’, çocuklarda erken yaşta beyin gelişimi için en etkili araçlardan birisidir. Özellikle çocukların akıl ve zekâ oyunları oynamalarını tavsiye ederek teşvik etmeye çalışıyoruz. Çünkü çocuk yaşlarda zekâ gelişimi çok hızlıdır ve kurslarda amaçladığımız ve öğrencilerimizden beklediğimiz gibi zekâ oyunları ile buna ciddi bir katkı sağlanabilir. Çocuklar erken yaşta bir yetkinliği ileriki yaşlarına kıyasla çok daha rahat sağlarlar. Zekâ oyunlarının faydaları ise; Problem çözme becerisini artırır, hafızayı güçlendirir, dikkat dağınıklığını azaltır, 3 boyutlu düşünme becerisini artırır, örüntülü tanıma becerisini geliştirir, tepki süresini kısaltır. Bunlar gibi daha pek çok faydası var ve biz de öğrencilerimize bunları kazandırmaya çalışıyoruz” dedi. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: ' OYUNLARI' KURSUNA YOĞUN