AKÇOCUK’TAN DEPREMZEDE GÜREŞÇİLERE DESTEK

1. GAZİPAŞA Yağlı Güreşleri, Gazipaşa Koru sahilinde 23 Nisan Pazar günü gerçekleşti. Gazipaşa Karakucak Güreşleri Ağası Mustafa Akçocuk, 10 depremzede sporcuya sponsor olarak takdir topladı.

GÜNDEM 25.04.2023 11:26:00 0
AKÇOCUK’TAN DEPREMZEDE GÜREŞÇİLERE DESTEK

Gazipaşa Karakucak Güreşleri Ağası Mustafa Akçocuk, Gazipaşa Belediyesi’nin düzenlediği güreşlere 10 adet depremzede güreşçiyi davet etti. 11 ilde etkisini gösteren, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremin merkez üssü Kahramanmaraş’tan 10 sporcuya sponsor olan Akçocuk’un jesti takdir topladı.

Altın kemerli başpehlivanların da kol bağladığı güreşlere sponsoru olduğu 10 depremzede güreşçi ile katılan Akçocuk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ata sporumuz güreş sporunun olduğu her yerde olmaya gayret gösteriyorum. Gazipaşa Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği yağlı güreşlere de destek olduğumuz sporcularımızla katılmayı uygun bulduk. Ülkemizi yasa boğan ve 11 ilimizde etkisini göstererek 50 binin üzerinde insanımızın hayatına mal olan yüzyılın deprem felaketi nedeniyle bu etkinliği daha anlamlı hale getirmek istedik. Takım arkadaşlarından pekçok kişiyi depremde kaybetmiş Kahramanmaraş Güreş Takımı’nın Gazipaşa Yağlı Güreşlerine davet ederek bir nebze de olsa moral vermek ve onları unutmadığımızı göstermek istedik. Teklifimizi kırmayarak güreşlerde yarışan birbirinden kıymetli sporcularımıza çok teşekkür ediyorum. Devletimizin desteğiyle, hep birlikte bu zor günleri atlatacağımıza inancımız tam. Tüm sporcularımıza bu vesile ile başarılar diliyorum” dedi.

Gazipaşa Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği 1. Gazipaşa Yağlı Güreşlerine 40’ı başpehlivan olmak üzere yaklaşık 600 pehlivan katıldı.