AKBUZ “ADALETLİ BİR SEÇİM İSTİYORUM”

Yerel seçim öncesi diğer mahallelerden oy toplamak amacıyla kendi mahallesine taşıyan muhtar adaylarına tepki gösteren Ekmel Mahallesi Muhtar Adayı Halil Akbuz; “Adaletli bir seçim istiyorum” dedi.

GÜNDEM 16.01.2024 09:40:00 0
AKBUZ “ADALETLİ BİR  SEÇİM İSTİYORUM”

31 MART’TA yapılacak Mahalli İdareler Seçimi öncesi Gazipaşa’da yaşanan seçmen taşıma olaylarında artış yaşanıyor.  Özellikle muhtarlık seçimlerinin kaderini belirleyen bu durum, neredeyse ilçenin tüm mahallelerinde görülüyor. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi, muhtar adaylarının kendi mahalleleri dışında yaşayan vatandaşların oylarını toplamak amacıyla ikametgahlarını kendi mahallelerine aldırmaları tartışma konusu oldu. Taşıma seçmen olayına tepki gösteren Ekmel Mahallesi Muhtar Adayı Halil Akbuz; “Mahallemizin sorunlarını bile bilmeyen insanlar, mahallemizin kaderini belirleyemez” diyerek, seçmen taşımacılığının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.


“MAHALLEYE TAŞINAN OYLAR, MAHALLENİN HİÇBİR SIKINTISINI BİLMİYOR”
Mahallesinde yaşamayan ve mahalleye oyları alınan vatandaşlara seslenen Ekmel Mahallesi Muhtar Adayı Halil Akbuz; “Ben muhtar adayı olarak adaletli bir seçim istiyorum. Sağdan-soldan, diğer mahallelerden taşıma ikametgâhla yapılan bir seçim değil, halkın kendi arasında kendi seçmeniyle gittiği bir seçim istiyoruz. Bizimki diğer muhtar adayı arkadaşlarımız da halen mahallemizde oturmadığı şekilde kendileri de oturmuyor ve mahalleye oy taşıyorlar. Mahalleye taşınan oylar, mahallenin hiçbir sıkıntısını bilmiyor. Oy taşıyan seçmen arkadaşlara sesleniyorum; Siz Ekmel Mahallesinin alt geçidinde kışın suyun içinde kalıp, arabanız stop edip ayaklarınız çıplak oradan geçtiniz mi? Evinizin balkonunda otururken tozdan içeriye kaçıp çay içemediniz zaman oldu mu? Okuldan gelen çocuğunuzu yol kenarlarında ottan, yılandan, bataklıktan kurtarmak zorunda kaldınız mı? Çukur kokularından evinizin balkonunda oturamadığınız oldu mu? Bunların hiçbirini bilmiyorsunuz çünkü mahalleyi bilmiyorsunuz ve mahallede yaşamıyorsunuz, buna rağmen mahallenin kaderini belirlemek istiyorsunuz. Ben bu adaletsizliğin yetkililer tarafından göz önünde bulundurularak gereğinin yapılmasını istiyorum” dedi. >Aysel YILDIZ