AK PARTİ’DE OĞUZ SESLERİ

.

SİYASET 28.08.2023 12:00:00 0
AK PARTİ’DE OĞUZ SESLERİ

Gazipaşa’da belediye seçimleri öncesi aday adaylığını açıklaması an meselesi olan AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, genel merkez talimatıyla görevinden istifa edecek. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz ise ilçe başkanlığı için aday olacak. Yerel seçim öncesi macera arayışına girmek istemeyen AK Parti, merkez ve kırsalda sahanın nabzını tutan Oğuz’un başkanlığına yeşil ışık yakıyor. 

AK PARTİ Gazipaşa İlçe Teşkilatı’nda sıcak günler yaşanıyor. Yerel seçimler için saha çalışmalarına şimdiden start veren AK Parti, hem aday adaylığı hem de ilçe başkanlığı kulvarlarında hareketliliğe sahne oluyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi tarafından il ve ilçe teşkilatlarına bir talimat gönderilerek, yerel seçimlerde aday adaylığı düşünen il ve ilçe başkanlarının yakın tarihte istifa etmeleri istendi. Yaşanan bu gelişmenin ardından Gazipaşa Belediye Başkanlığı için çalışan AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, önümüzdeki süreçte görevinden istifa edip, aday adaylığını resmen açıklayacak. Parti içinde yaşanan bu gelişmelerin ardından, AK Parti İlçe Başkanlığı koltuğuna kimin getirileceği konuşulmaya başlandı. 

 

“BAŞKANLIĞA EN YAKIN İSİM OĞUZ”

Boşalacak olan ilçe başkanlığı görevi için çeşitli isimler ortaya atılırken, AK Parti’nin üst düzey yöneticileri, göreve gelecek kişinin her kesimi kucaklayan bir isim olmasına özen gösterecek. AK Parti Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz’un, Başkan Doğan’ın istifasının ardından AK Parti İlçe Başkanı adayı olacağı konuşuluyor. Aktif siyasete üniversite yıllarında başlayan ve o dönemde AK Parti’nin üniversite yapılanmalarında sorumluluk alan Oğuz, meslek hayatına başladığı Gazipaşa’da, kadın kolları ve ilçe yönetiminde parti adına önemli çalışmalar yürüttü. Uzun yıllar AK Parti Gazipaşa İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nı başarı ile sürdüren Oğuz’un, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanlığı’na en yakın isim olduğu kaydedildi. 

 

OĞUZ’UN BAŞKANLIĞINA YEŞİL IŞIK

AK Parti Genel Merkezi tarafından İlçe başkanlığı görevinin kime verileceği bilinmezken, detaylı bir çalışma yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. Ancak, 2024 yerel seçimleri öncesi, sahada Gazipaşa halkının nabzını tutan bir isime görev vermeyi hedefleyen AK Parti, yerel seçim öncesi sahadan uzak isimlere sıcak bakıp, macera arayışına girmeyecek. AK Partili yöneticilerin, yıllardır Gazipaşa merkez ve kırsal mahallelerde çalışma yürüten AK Parti Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz’un başkanlığına şimdiden yeşil ışık yaktığı, parti kulislerinde konuşuluyor. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27