AK PARTİ’DE KONGRE HAREKETLİLİĞİ

AK Parti’de alınan kongre kararı, Gazipaşa’da AK Parti’yi de hareketlendirdi. Yeni dönemde AK Parti’nin Gazipaşa İlçe Başkanı olmayı isteyen birçok ismin, parti içinde nabız yokladığı kaydedildi.

SİYASET 17.09.2024 01:19:00 0
AK PARTİ’DE KONGRE HAREKETLİLİĞİ

AK PARTİ Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında toplandı ve kongre takvimi resmen belirlenmişti. Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir tarafından sunulan kongre hazırlıkları ve takvimi değerlendirilmiş, buna göre, ilk kongrelerin 12 Ekim’de belde ve ilçelerde yapılması kararlaştırılmıştı. İl kongrelerinin 2025’in nisan ayı sonuna kadar tamamlanması hedeflenirken, büyük kongrenin ise 2025 yılının mayıs ayında gerçekleştirilmesi planlandı.  

 

“GAZİPAŞA’DA DEĞİŞİMDEN YANA TAVIR SERGİLİYOR” 

AK Parti kongre takviminin netleşmesiyle birlikte belde, ilçe ve illerde kıpırdanmalar başlarken, AK Parti Gazipaşa İlçe Kongresi’nin kasım veya aralık yapılması bekleniyor. Kongre takviminin yaklaşmasıyla Gazipaşa’da da AK Parti kulisleri hareketlendi. Özellikle mevcut yönetimden rahatsız olan parti tabanı, Gazipaşa’da değişimden yana tavır sergiliyor. İlçe Başkanı Ramis Yiğit’in ise tepkileri bir kenarı bırakıp önümüzdeki kongrede yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, Yiğit’in karşısına güçlü adayların çıkacağı konuşuluyor.  

 

GÜÇLÜ İSİMLER BAŞKANLIK İÇİN NABIZ YOKLUYOR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Büyük Kongre sürecimizi sadece bir ‘vitrin yenilenmesi’ olarak değil, milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz” açıklamaları, Gazipaşa’da AK Parti’yi de hareketlendirdi. Yeni dönemde AK Parti’nin Gazipaşa İlçe Başkanı olmayı isteyen birçok ismin, parti içinde nabız yokladığı kaydedildi. Muhtemel adaylar arasında gösterilen Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mustafa Akçocuk, Av. Ümmü Oğuz, Ziraat Mühendisi Mustafa Paşa Özeçlik, SYDV Müdürü Ali Rıza Büyükakça ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Musab Tuncer’in parti içinde çalışma yaptığı, kulislerde şimdiden konuşulmaya başladı.  

 

AK PARTİ’DE 2 LİSTELİ KONGRELER OLACAK MI? 

AK Parti’de bu kongre süreci, teşkilatları harekete geçirmek ve heyecanı artırmaya yönelik olarak bir fırsat olduğu değerlendiriliyor. AK Parti kurmayları, antidemokratik bir uygulama olan atama aday ile tek listeli kongreleri geride bırakmayı hedefliyor. Bu nedenle daha önce olduğu gibi tek listeli kongreler yerine bazı bölgelerde rekabetin olacağı iki listeli kongrelerin gerçekleştirilmesi üzerinde duruluyor. AK Parti’nin Gazipaşa’da iki listeli bir kongre kararı alma ihtimali, ilçe siyasetini şimdiden heyecanlandırdı.  

 

ÇETİN VE YİĞİT GİDECEK Mİ? 

AK Parti MKYK toplantılarında İl Başkanı Çetin’le birlikte birçok ilçe başkanıyla yola devam edilip edilmeyeceği tartışıldı. Kulis bilgilerine göre, Antalya’da seçim başarısızlığını kabul eden parti kurmayları, Antalya ve ilçelerinde değişime gidilmesi yönde tavır sergilediği öğrenildi. Parti içinde alınan bu karar, İl Başkanı Ali Çetin ve AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ramis Yiğit üzerinde huzursuzluk yarattı. Parti tabanı ise gelişmelerden memnun... Özellikle İl Başkanı Çetin’in Antalya’da parti yönetimini ziraatçılar ve halcilerle doldurduğunu ifade eden AK Parti tabanı, Gazipaşa’daki yönetimin ise kurum amirleri, kamu personelleri ve sözleşmeli işçiler üzerinde baskı kurmalarından ciddi şekilde rahatsız. >Geylani TOPALOĞLU 


Anahtar Kelimeler: PARTİ’ KONGRE HAREKETLİLİĞİ