AK PARTİ’DE DEĞİŞİM SESLERİ

.

SİYASET 4.09.2024 13:52:00 0
AK PARTİ’DE DEĞİŞİM SESLERİ

AK Parti’de ilçe kongrelerinin tarihi netleşirken, ekim-ocak arasında yapılması planlanan ilçe kongresinde 2023’ün ekim ayında Gazipaşa’da göreve başlayan Ramis Yiğit başkanlığındaki AK Parti İlçe Yönetimi’nin yeni dönemde değişmesi bekleniyor. 

AK PARTİ Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti MKYK’nın dün yapılan toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sadece bir vitrin yenilenmesi değil, milletimizin bizden beklediği değişimin ana zemini olarak görüyoruz” dediği 8. Olağan Büyük Kongre sürecinin takvimi de resmen netleşmiş oldu. Toplantının devam ettiği dakikalarda basın açıklaması yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘ekim-ocak’ arasında belde ve ilçe kongrelerinin yapılacağını duyurdu.

 

GAZİPAŞA’YI DEĞİŞİM BEKLİYOR

2023’ün ekim ayında Gazipaşa’da göreve başlayan Ramis Yiğit başkanlığındaki AK Parti İlçe Yönetimi’nin de yeni dönemde değişmesi bekleniyor. 2024 yerel seçimlerinde beklentilerin altında kalan ve sandıkta kaybolan AK Parti İlçe Yönetimi’nin, Erdoğan’ın “Sadece bir vitrin yenilenmesi değil, milletimizin bizden beklediği değişimin ana zemini olarak görüyoruz” dediği kongre süresinde Gazipaşa’da da değişimin yaşanacağına kesin gözüyle bakılıyor.  31 Mart seçimlerinden sonra açıklama yapan Erdoğan ise, “Milletin sınıfta bıraktığını biz de baş tacı edemeyiz” diyerek, başarısız olan il ve ilçe başkanlarıyla yola devam edilmeyeceğini işaret etmişti. 

 

BÜYÜK KONGRE MARTTA BELLİ OLACAK

Belde ve ilçe kongrelerini ekim-ocak arasında yapmayı netleştiren AK Parti’yi hareketli günler bekliyor. 21 Eylül 2024 tarihi itibari ile 2 gün sürecek şekilde delege seçimi yapacak olan AK Parti, yine 2 gün sürecek şekilde 12 Ekim 2024 tarihinde belde kongreleri gerçekleştirecek. İl kongrelerinin ardından mart ayının sonunda AK Parti’nin büyük kongre takvimi belli olacak. 

 

İL BAŞKANI ÇETİN DE HEDEF TAHTASINDA

Özellikle 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra Türkiye’de büyük oy kaybı yaşayan AK Parti, yurt genelinde olduğu gibi Antalya’da de belediyelerin büyük çoğunluğunu kaybetti. ‘Antalya’da kesin kazanırız’ gözüyle bakılan Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 16 ilçeyi CHP’nin gerisinde tamamlayan AK Parti, 19 ilçe belediyesinin sadece 2’sinde seçim kazanabildi. Ortaya çıkan sonuç ise AK Parti ilçe başkanları ile AK Parti İl Başkanı Ali Çetin’i hedef tahtasına oturttu. 

 

ÇETİN VE YİĞİT GİDİYOR MU?

AK Parti MKYK toplantılarında İl Başkanı Çetin’le birlikte birçok ilçe başkanıyla yola devam edilip edilmeyeceği tartışıldı. Kulis bilgilerine göre, Antalya’da seçim başarısızlığını kabul eden parti kurmayları, Antalya ve ilçelerinde değişime gidilmesi yönde tavır sergilediği öğrenildi. Parti içinde alınan bu karar, İl Başkanı Ali Çetin ve AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ramis Yiğit üzerinde huzursuzluk yarattı. Parti tabanı ise gelişmelerden memnun... Özellikle İl Başkanı Çetin’in Antalya’da parti yönetimini ziraatçılar ve halcilerle doldurduğunu ifade eden taban, Gazipaşa’daki yönetimin ise kurum amirleri, kamu personelleri ve hatta sözleşmeli işçiler üzerinde baskı kurmalarından rahatsız. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27