AK PARTİ Mİ? MHP Mİ?

SON seçimlerde olduğu gibi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’ne de Cumhur İttifakı çatısı altında girmeye hazırlanan AK Parti ve MHP, Gazipaşa’da kendi adayını çıkarmak için tüm kozlarını oynuyor.

SİYASET 12.12.2023 08:35:00 0
AK PARTİ Mİ? MHP Mİ?

Yaklaşan yerel seçim öncesi AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında arasındaki ittifak görüşmeleri de sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yapılan son yüz yüze görüşmede, komisyon toplantılarının sürmesi kararı alınmıştı. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız’ın başkanlık ettiği komisyon, bugüne kadar 9 kez toplanarak 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim için ittifak sürecini ele aldı. 


İLÇELER İÇİN PAZARLIKLAR SÜRÜYOR
Genelde devam eden seçim heyecanı, yerelde de sıcaklığını koruyor. Son seçimlerde olduğu gibi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’ne de Cumhur İttifakı çatısı altında girmeye hazırlanan AK Parti ve MHP, Gazipaşa’da kendi adayını çıkarmak istiyor. Hem AK Parti hem de MHP, Gazipaşa’da kendi adaylarını çıkarmak için tüm kozlarını oynuyor. Ankara’da iki parti temsilcileri arasında devam eden görüşmelerde, Antalya’nın ilçeleri üzerinde pazarlıklar devam ediyor. Diğer yandan; AK Partili Ali Doğan, Ali Rıza Büyükakça, Mustafa Akçocuk, Adil Çelik ve Esen Diler ile MHP’li Dilek Uyumaz, Yavuz Uysal ve Mustafa Aksoy isimleri adaylık için bireysel görüşmelerini sürdürüyor. 


“GAZİPAŞA İLE İLGİLİ HENÜZ BİR KARARA VARILAMADI”
Kulis bilgilerine göre iki parti arasında yapılan görüşmelerde Gazipaşa ile ilgili henüz bir karara varılamadı. Korkuteli ilçesinde mevcut Belediye Başkanı MHP’li Ömer Niyazi İşlek’in önümüzdeki seçimde de adaylığına kesin gözüyle bakılırken, MHP’nin kalesi olarak gösterilen Alanya ile ilgili kararın bu hafta içinde alınması bekleniyor. Ayrıca, MHP’li yöneticilerin Antalya’da 6 ilçede aday çıkartmak istediklerini AK Partili yöneticilere bildirdikleri biliniyor. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: PARTİ ? ?