Tarih: 21.08.2023 16:17

AK PARTİ ‘İDEAL ADAY’ ARAYIŞINDA

Facebook Twitter Linked-in

TÜRKİYE’DE mart ayında yapılacak yerel seçimler için ‘ideal aday’ arayışına giren AK Parti, 922 ilçe, 32 bin 260 mahallede seçmenin nabzını tutuyor. Yerelde, tarama çalışmalarına devam eden AK Parti’nin; seçim kaybeden ve siyasette yıpranan isimlere gerekmedikçe adaylık fırsatı vermeyeceği kaydedildi. 

AK Parti, gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerin yol haritasını çizdi. Yerel seçimlerden zaferle ayrılmanın planlarını yapan AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deyimiyle “İl ve ilçelerde en ideal adayı” belirleyecek. Bu doğrultuda saha çalışmalarına yön veren AK Parti; 922 ilçe, 32 bin 260 mahallede seçmenin nabzını tutuyor. Vatandaşların istek ve taleplerini listeleyen parti kurmayları, hazırlanan raporları toplantılarda Erdoğan’a sunuyor.

 

“BİZE DÜŞEN GÖREV GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞMAKTIR”

 

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile seçim çalışmalarına başladıklarını dile getiren Erdoğan, “Seçim işleri başkanlığımız altyapı çalışmalarını devam ettiriyor. Şahsım başta olmak üzere bütün MYK üyelerim, MKYK üyelerim, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, tüm milletvekillerimiz, Türkiye genelinde hazırlanan programa göre görevlerine başladılar. Türkiye’yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz. Bütün mesele, en ideal aday tespitlerini yaparak ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmaktır. Bize düşen görev; bir yandan milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek diğer yandan yaklaşan 2024 mahalli idareler seçimlerine hazırlanmak için gece-gündüz çalışmaktır” ifadelerini kullanmıştı.

 

“İNCE ELEYİP, SIK DOKUYUN”

 

Yerelde, tarama çalışmalarına devam eden AK Parti’nin seçim kaybeden ve siyaset arenasında yıpranan isimler üzerinde titizlikle durduğu gelen bilgiler arasında. Partinin, seçim kaybeden ve yıpranan isimlerin aday adayı olmaları durumunda araştırmalarını derinleştireceği öğrenildi. Siyasette uzun süre yer alan, yorgun, yıpranan ve il ve ilçelerde daha önce seçim kaydeden adaylara lüzum görülmedikçe adaylık fırsatı vermeyeceği kaydedildi. Erdoğan’ın, bu isimlerin aday olması durumunda kurmaylarına, “İnce eleyip, sık dokuyun” talimatı verdiği öğrenildi. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —