AK PARTİ ÇÖZÜLÜYOR MU?

.

SİYASET 29.07.2024 09:20:00 0
AK PARTİ ÇÖZÜLÜYOR MU?

Tartışmaların ve çıkar amaçlı ilişkilerin ardı arkasının kesilmediği AK Parti Gazipaşa İlçe Yönetimi’nde çözülmeler başladı. Kulislerden alınan bilgilere göre, mevcut yönetimin uyguladığı kararlardan rahatsız olan parti için çalışan iyi niyetli yöneticiler, istifaya hazırlanıyor.


ÖNÜMÜZDEKİ süreçte il ve ilçe kongre takvimini netleştirmeye çalışan AK Parti’yi hareketli günler bekliyor. Özellikle 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra Türkiye’de büyük oy kaybı yaşayan AK Parti, yurt genelinde olduğu gibi Antalya’da de belediyelerin büyük çoğunluğunu kaybetti. ‘Kesin kazanırız’ gözüyle bakılan Büyükşehir ile birlikte 16 ilçeyi CHP’nin gerisinde tamamlayan AK Parti, 19 ilçe belediyesinin sadece 2’sinde seçim kazanabildi. Ortaya çıkan sonuç ise AK Parti ilçe başkanları ile AK Parti İl Başkanı Ali Çetin’i hedef tahtasına oturttu. 


ÇETİN VE YİĞİT GİDİYOR MU?
AK Parti MKYK toplantılarında İl Başkanı Çetin’le birlikte birçok ilçe başkanıyla yola devam edilip edilmeyeceği tartışıldı. Kulis bilgilerine göre, Antalya’da seçim başarısızlığını kabul eden parti kurmayları, Antalya ve ilçelerinde değişime gidilmesi yönde tavır sergilediği öğrenildi. Parti içinde alınan bu karar, İl Başkanı Ali Çetin ve AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ramis Yiğit üzerinde huzursuzluk yarattı. Parti tabanı ise gelişmelerden memnun... Özellikle İl Başkanı Çetin’in Antalya’da parti yönetimini ziraatçılar ve halcilerle doldurduğunu ifade eden taban, Gazipaşa’daki yönetimin ise kurum amirleri, kamu personelleri ve hatta sözleşmeli işçiler üzerinde baskı kurmalarından rahatsız.


YÖNETİCİLER İSTİFA KARARI ALDI
Tartışmaların ve çıkar amaçlı ilişkilerin ardı arkasının kesilmediği AK Parti Gazipaşa İlçe Yönetimi’nde çözülmeler başladı. Kulislerden alınan bilgilere göre, mevcut yönetiminin uyguladığı kararlardan rahatsız olan parti için çalışan iyi niyetli yöneticilerin istifaya hazırlandıkları öğrenildi. Partinin uyguladığı çifte standartlı uygulamalardan rahatsız olan yöneticiler, özellikle işçi alımlarında yapılan torpiller, kurum amirleri, kamu personelleri, devlet kurumlarında çalışan sözleşmeli işçiler üzerinde İlçe Başkanı ve yöneticilerin kurduğu baskıların, istifa kararlarında etkili olduğu öğrenildi. 
 

TERZİ “BASKI VAR” DEMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Numan Terzi, Gazipaşa’daki kurumlarda çalışan ülkücü isimlerin AK Partili yöneticiler tarafından baskı altına alındığını ve bu kişilerin yerine çıkar ilişkisine dayalı atamalar yapılmak istendiğini söylemişti. AK Partili yöneticilerin istifa kararı almalarının temelinde yatan olayları doğrular yönde ifadeler kullanan Terzi, “Son günlerde ilçemiz özelinde bazı kurum ve kuruluşlarda görev yapan ülkücü kardeşlerimizin baskı ve yıldırma politikalarına maruz kalmaları, bu arkadaşlara kardeşlik hukukunun sınırlarını aşan müdahalelerde bulunulduğu gözümüzden kaçmamaktadır. Bu baskı ve yıldırma politikalarını yapan ve şahsi menfaatlerini on plana çıkaran idareciler şunu iyi bilmelidir ki; onların görevi, vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini yapmak, milletimizin emrine amade olmaktır! Bu sorumluluğu taşıyamayan, fitne fesat ile Cumhur İttifakı ruhuna aykırı hareket eden bu arkadaşlar, nasıl geldilerse gün gelir en ağır şekilde cezalandırılarak geldikleri yerlere geri giderler... Buradan Ak Parti’nin kıymetli yöneticilerine seslenmek istiyorum: Daha önce de söylediğim üzere; liyakatten uzak, sadece hatır gönül bağı üzerine atama yapılmaz, yapılamaz! Eğer yapılırsa ve yapılan uygulamalara sessiz kalınırsa siz de bu ihanetin bir parçası olursunuz! Derhal bu gaflet uykusundan uyanılmalı, sorumlular hesaba çekilmeli ve devletin kurumlarının hiç kimsenin babasının malı olmadığı gerçeği bu idarecilerimize hatırlatılmalıdır! Ben yine iyimser düşünerek, genel başkanlarımızın talimatı doğrultusunda, cumhur ittifakına yakışır bir şekilde problemlerin çözüleceğine inanıyor; bütün vatandaşlarımızı saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum...” şeklinde konuşmuştu. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27