AİLELERLE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AKALAN İlkokulu anasınıfı öğrencileri, “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında devam eden faaliyetlerde, aileleriyle kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

EĞİTİM 12.12.2023 08:42:00 0
AİLELERLE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında devam eden faaliyetler kapsamında Akalan İlkokulu anasınıfı öğrencileri, düzenlenen ailelerle kitap okuma etkinliğinde, aileleri eşliğinde kitap okuma bilincinin gelişmesi için kitap okuma saati yaptılar. 


MÜDÜR GÜL, PROJENİN AMAÇLARINDAN BAHSETTİ
Proje kapsamında kitap okuma faaliyetleri ile ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül; “İlçemizde 'Dilimizin Zenginlikleri' projesi kapsamında yürüttüğümüz faaliyetlerimiz devam ediyor. Akalan İlkokulu anasınıfı öğrencileri, bu sayede aileleri ile beraber kitap okuma etkinliği yaparak hem aileleri açısından hem de kendileri açısından kitap okumanın ve dil zenginlikleri açısından okumanın önemini kavramış oldular. Bu projede amaç; öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.  Dilin zenginliğinin sadece öğrencilerin değil, aynı zamanda öğretmenlerin, idarecilerin ve toplumun her bireyinin gündelik hayatta kullandığı kelime sayısını artırması gerektiğini düşünüyor ve bunu savunuyoruz. Öğrenci velilerimiz ve öğretmenlerimiz de proje kapsamında faaliyet gösterecektir” dedi. >Aysel YILDIZ