AHMET TUNCER’İN LGS BAŞARISI

GAZİPAŞA Ahmet Tuncer Ortaokulu 2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarında önemli bir başarı elde etti.

EĞİTİM 1.09.2023 12:00:00 0
AHMET TUNCER’İN LGS BAŞARISI

Ortaokul mezunu öğrencilerin, liselere yerleşebilmek için girdiği LGS kapsamında gerçekleştirilen “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav” sonuçlarına göre Ahmet Tuncer Ortaokulu büyük başarı gösterdi. Türkiye genelinde 1 milyon 38 bin 492 öğrencinin girdiği LGS sınavına, Ahmet Tuncer Ortaokulu’ndan ise 74 öğrenci katıldı.

 

“GURURLUYUZ”

2022-2023 eğitim-öğretim yılında Gazipaşa Ahmet Tuncer Ortaokulu’ndan mezun olan 74 öğrenciden 2’si LGS sonuçlarına göre, (Türkiye geneli 90 öğrencinin alındığı, İstanbul’dan 8, Antalya’dan 3 öğrencinin girebildiği) TÜBİTAK Fen Lisesi’ne yerleşti. Diğer öğrencilerden 2’si, Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Proje İmam Hatip Lisesi’ne; 1’i, İstanbul Ataşehir Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi’ne; 1’i, Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesi’ne; 1’i, Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi’ne; 9’u, Gazipaşa Fen Lisesi’ne; 12’si Gazipaşa Anadolu Lisesi’ne;  12’si, Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi’ne; 27 ‘si Gazipaşa MTAL’e;  4’ü Gazipaşa Av. Kemal Akça MTAL’e; 1’i Gazipaşa Demet Sezen İmam Hatip Lisesi’ne; 1’i, Sağlık Meslek Lisesine ve 1’i de Spor Lisesi’ne yerleşti.

 

“YOLUNUZ AÇIK OLSUN”

Gazipaşa Ahmet Tuncer Ortaokulu Müdürü Ergin Oktay tarafından yapılan açıklamada “Bu süreçte ana sınıfından başlayıp öğrencilerimizin mezuniyetine kadar emeği geçen tüm öğretmenlerimize, desteklerini her zaman hissettiğimiz değerli velilerimize ve akademik başarılarından apayrı, her biri bizim gözümüzde ve gönlümüzde çok değerli, kendilerine ayırdığımız zamanı ve gösterdiğimiz özeni sonuna kadar hak eden kıymetli öğrencilerimize çok teşekkür ederiz. Çocuklarımıza gelecekteki eğitim öğretim hayatlarında başarılar dileriz. Gönlümüz her zaman sizinle. Yolunuz açık olsun.” İfadelerine yer verildi. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: AHMET TUNCER’ BAŞARISI