AFETLERE HAZIRLIK EĞİTİMİ VERİLDİ

AFETLERE HAZIRLIK EĞİTİMİ VERİLDİ

İHH Gazipaşa Arama Kurtarma Ekibi tarafından Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde doğal afetlere yönelik hazırlık eğitimi verildi.

İHH Gazipaşa Arama Kurtarma Ekibi, ilçede yürüttüğü faaliyetlerine, doğal afetlere karşı alınabilecek önlemler ve hazırlık eğitimleri ile devam ediyor. Bu kapsamda; Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen ve İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi üyesi Yunus Koç’un konuşmacı olarak katıldığı doğal afetlere yönelik hazırlık eğitimi, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Verilen eğitimde, yaşanabilecek doğal afetlere yönelik kişisel hazırlıkların neler olması gerektiği konusunda bilgilendirme yapılarak afet çantasına bulunması gereken ürünler anlatıldı. Doğal afet hazırlığı eğitiminin yanında, ilçede arama kurtarma ve insan yardım faaliyetlerine yönelik çalışmalar yapan kurumların da tanıtımı yapıldı.


“OLASI DOĞAL AFETLERE KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”
İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi üyesi Yunus Koç; “Bu coğrafyada, 13.6 milyon sene önce deprem mekanizması oluştu. 13.6 milyon seneden beri depremler devam ediyor. Daha milyonlarca yıl devam edecek. O yüzden bu ülkenin bir numaralı gündemi deprem / doğal afetler olmalı. Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik yaptığımız bilgilendirmede; bölgemizde yaşanabilecek doğal afetlere yönelik kişisel hazırlıklarımızın neler olması gerektiğini konuştuk. Olası doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız. İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma ekibi olarak, kuruluşumuzdan bugüne kadar katıldığımız eğitimler ve operasyonlar hakkında bilgilendirme yaptık. Ayrıca, ilçemizde arama kurtarma ve insan yardım faaliyetlerine yönelik çalışmalar yapan kurumlarımızın tanıtımını yaptık. Bizlere dikkatle dinleyen öğrencilerimize ve etkinliğin düzenlemesinde emeği geçen idarecilerimize teşekkür ediyoruz” dedi. >Aysel YILDIZ



Anahtar Kelimeler: AFETLERE HAZIRLIK EĞİTİMİ VERİLDİ