AFAD'DAN GAZİPAŞA'DA YANGIN TATBİKATI

GAZİPAŞA’DA, AFAD İl Koordinatörlüğünde görev yapan gönüllü ve personellerin katılımıyla yangın tatbikatı yapıldı.

GÜNDEM 26.01.2024 13:14:00 0
AFAD

AFAD Antalya İl Koordinatörü Kamil Deniz önderliğinde Antalya’dan Gazipaşa’ya gelen AFAD ekibi, Gazipaşa’da bulunan AFAD gönüllüleriyle, Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yangın tatbikatı yaptı. Tatbikat öncesi AFAD ekibinde bulunan eğitimciler tarafından yangın tüpü ve kullanışı ile ilgili uygulamalı olarak eğitim verildi. AFAD Antalya İl Koordinatörü Kamil Diniz, ilçede tatbikatlara ilginin yoğun olduğunu ve bu durumun kendileri için oldukça önemli olduğunu vurguladı. Tatbikatta, yangın afetinin olduğu anda yapılması gerekenleri aktaran Deniz, gönüllülerin bilinçlenmesini sağladıklarını belirterek, gönüllülere tatbikata olan ilgileri için teşekkür etti.


“BİLİNÇ SEVİYESİ ARTTIRILDI”
AFAD Gazipaşa İlçe Koordinatörü Sıtkı Altuner; “AFAD Antalya İl Koordinatörü Sayın Kamil Diniz önderliğinde gönüllü ve personellerin katılımıyla yapılan eğitim ve tatbikatların sonuna geldik. Emeği geçen personel arkadaşlara ve Sayın Kamil Diniz Bey’e teşekkür ederiz. İlçemizde farkındalık oluşmasını ve gönüllerimiz ile birlikte diğer vatandaşlarımızda olaylar karşısında bilinçli şekilde davranmalarını gerektiren bilinçli davranma seviyesi arttırıldı. Bu güzel ve etkili program için tekrardan emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.


VERİLEN EĞİTİMLERİN SINAVI BUGÜN YAPILACAK
Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Mahallesinde bulunan bir enkazda enkaz tatbikatı ile Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde yangın tatbikatı yapan ekipler, bugün ilk yardım eğitimine katılacak. Ardından ise, eğitim ve tatbikatlarla ilgili sınav yapılacak. Sınavlarda başarılı olan gönüllülere ödül verecek. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: ' GAZİPAŞA' YANGIN TATBİKATI