AFAD VE VALİLİK UYARDI

AFAD VE VALİLİK UYARDI

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), çok kuvvetli rüzgar ve yağış beklendiğini belirterek Antalya merkez, Gazipaşa ve diğer ilçeler için sel ve su baskını uyarısı yaptı.

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Antalya Valiliği, Antalya ve Gazipaşa ve diğer ilçelerde rüzgar ve kuvvetli yağış beklendiğini belirterek, vatandaşlara sel ve su baskını uyarısı yaptı. AFAD vatandaşlara gönderdiği kısa mesaj (SMS) ile uyarılarda bulundu. AFAD'dan gönderilen mesajda; "Meteorolojiye göre Antalya'da çok şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar beklenmektedir. Fırtına, sel, yıldırım, doluya karşı dikkatli ve tedbirli olun" ifadeleri yer aldı.

“TEDBİRLİ OLUN”

Antalya Valiliği'nden ise sağanak yağış açıklaması geldi. Sel, su baskını ve dolu yağışı tehlikesine de dikkat çekildi. Yapılan açıklamada; “Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, yapılan son değerlendirmelerde,  beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Antalya il genelinde yerel olarak kuvvetli, doğu ilçelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor. Şiddetli yağışların Antalya’nın batı ilçelerinde bugün sabah saatlerinde, merkezde öğle saatlerinde, doğu ilçelerinde ise akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Yağışların oluşturacağı sel ve su baskını ile yıldırım, ulaşımda aksamalar, kıyı kesimlerde hortum, dolu ve kuvvetli rüzgara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.



Anahtar Kelimeler: VALİLİK UYARDI