Tarih: 26.09.2023 15:43

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRİMİNİ UNUTMAYIN!

Facebook Twitter Linked-in

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yerel seçim takviminin 1 Ocak 2024 itibariyle başlayacağını açıkladı. Seçmen listeleri ise 1 Ekim itibariyle Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüklerinden alınacak. 31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde oy kullanacak vatandaşların 1 Ekim 2023’e kadar adres bildirimlerini yapmaları gerekiyor. Yerel seçimler için ikametgah değişikliğinin son tarihi, seçim takviminin başlangıç tarihi olan 1 Ocak’tan üç ay öncesi olarak bildiriliyor. Yani vatandaşların 1 Ekim 2023’e kadar adres bildirimlerini yapmaları gerekiyor.

 

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle Kimlik numaranız ve şifrenizle E-Devlet’e giriş yapın. Ardından arama bölümüne adres değişikliği bildirimi yazın. Bilgileri doldurun ve onaylayın. Ya da, nüfus müdürlüğüne giderek adres değişikliği yapmak istiyorsanız öncelikle randevu alın, gerekli belgeleri teslim ederek adres değişikliğinizi yapın.

 

CHP UYARDI

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanlığı ve Gazipaşa İlçe Başkanlığı, yerel seçimlerde oy kullanacak seçmenlere adres değişikliği uyarısı yaptı. Yerel seçimler öncesi adres değişikliği yapmış seçmenlerin uyarıldığı açıklamada, “Mevzuat ve takvime göre 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim öncesinde adres değişikliği yapmış seçmenler, bulundukları adreste oy kullanabilmeleri için seçimin başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2024’ten üç ay önce, yani 1 Ekim 2023 tarihine kadar adres bildirimlerini yapmak zorundalar” ifadeleri kullanıldı. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —