ADLİ TATİL BİTİYOR

.

GÜNDEM 29.08.2024 09:45:00 0
ADLİ TATİL BİTİYOR

TÜM yurtta olduğu gibi Gazipaşa’da da adli tatil 31 Ağustos’ta sonra eriyor. 2 Eylül’de yapılacak törenin ardından yeni adli yıl açılacak. Yeni adli yılla birlikte Gazipaşa’da yeni kurulan Gazipaşa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi ile 2. ve 3 Asliye Ceza Mahkemeleri de iş ve işlemlerine başlayacak.


Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil tüm yurtta olduğu gibi Gazipaşa’da 31 Ağustos’ta sonra erecek. Gazipaşa’da yeni adli yıl, düzenlenecek törenle 2 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Törene, Gazipaşa Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Başsavcısı Tarık Korkmaz, savcı ve hakimler ile ilçemizde görev yapan avukatlar katılacak. Törende, Gazipaşa Adliyesi ve Antalya Barosu Gazipaşa Temsilciliği tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulacak. Tören, saygı duruşuna durulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından yapılacak konuşmanın ardından sona erecek. 


YENİ KURULAN MAHKEMELER DE FAALİYETE GEÇECEK
Gazipaşa’da mayıs ayında kuruluşu resmi olarak tamamlanan Gazipaşa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi ile 2. ve 3 Asliye Ceza Mahkemeleri adli tatilin ardından iş ve işlemlerine başlayacak. Yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasına ilişkin yapılan çalışmalar çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) olumlu görüşü neticesinde Gazipaşa Adliyesi’nde 2. ve 3. Asliye Ceza Mahkemeleri ile 2. Asliye Hukuk Mahkemesi kurulmuştu. Kurulan mahkemeler Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından 1 Eylül’de faaliyete geçirilecek.


“ADLİYE MENSUPLARINA VE GAZİPAŞA’YA HAYIRLI OLSUN”
Cumhuriyet Başsavcısı Tarık Korkmaz; yeni adli yılın ilçemize, Antalya’mıza ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu. Kurulan yeni mahkemelere ilişkin de değerlendirme yapan Başsavcı Korkmaz, adalet hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla vatandaşların hizmetlere erişim sağlayabilmesinde kolaylık sağlayan başta Adalet Bakanı olmak üzere Adalet Bakanlığı ve HSK yetkililerine teşekkür etti. Ayrıca yeni kurulan mahkemelerin ve birimin Gazipaşa Adliyesi mensuplarına ve Gazipaşa’ya hayırlı olmasını diledi. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: TATİL BİTİYOR