Tarih: 05.09.2024 11:31

ADI VAR BİNASI YOK

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, bina yetersizliğinden dolayı tüm bölümlerde eğitim veremiyor. Toplamda beş bölümü bulunan ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) binasını kullanan fakülte, Pilotaj bölümü, Uçak Elektrik Elektronik bölümü, Uçak Gövde Motor bölümü ve Uçak Mühendisliği gibi önemli bölümlere bina yetersizliğinden dolayı öğrenci alamıyor. 

 

5 BÖLÜMLÜ FAKÜLTE TEK BÖLÜMLE EĞİTİME DEVAM EDİYOR

Fakülte bünyesinde bulunan tüm bölümlerin açılması yeni yapılacak binaya bağlı. Yeni binanın önündeki en büyük engel ise geçtiğimiz yıllar önce aşılmış; Gazipaşa Belediyesi, üniversitenin yanında bulunan arsayı fakülte binasının yapılması için ALKÜ’ye tahsis etmişti. Aradan geçen zamana rağmen gerekli çalışmanın yapılmaması, fakültenin tam kapasite ile eğitim vermesinin önüne geçti. Binanın yetersiz kalması, yeni bir binanın yapılması mecburiyetini doğururken, üniversite yönetiminin ve yetkili mercilerin konuya el atması bekleniyor. 

Tek bölümde eğitime devam eden Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Havacılık Yönetimi Bölümü’nde yüzde 100 doluluk kapasitesiyle eğitim veriliyor.

 Gazipaşa Belediyesi, belediyeye ait taşınmazı 2020 yılında fakülte yapılması amacıyla ALKÜ’ye tahsis etmişti. Aradan geçen 4 yıla rağmen Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin temeli halen atılmadı. Bu da fakültenin tam kapasite ile eğitim vermesinin önüne geçti. Gazipaşa Belediyesince üniversiteye verilen araziye bir buçuk yıl içinde bina yapılmaz ise, protokolde bulunan şerh gereğince belediye araziye el koyabilecek. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz ve bina yapımındaki yüksek maliyetler, yeni fakülte binasının yapılmamasında en büyük engel olarak gösteriliyor. 

 

ACİL ADIMLAR ATILMASI GEREKİYOR

Durum böyle olmasına rağmen, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları kamuoyu oluşturmakta başarılı olamadı. Bu süreçte, Gazipaşa Belediyesi yer tahsis etti, ancak üniversite burada yalnız bırakıldı. Fakültenin tam kapasiteyle eğitime geçebilmesi için bu konuda acil adımlar atılması gerekiyor. >Geylani TOPALOĞLU

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —