Tarih: 20.01.2023 10:40

ADAYLIK SİNYALİ Mİ?

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa kamuoyu, Başkan Yılmaz’ın Ankara temasları çerçevesinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile birebir görüşme gerçekleştirdikten sonra CHP gurup toplantısına katılıp, CHP kurmayları ile fikir alışverişinde bulunmasını adaylık sinyali olarak yorumladı. 

2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım sürerken, milletvekili aday adayları da belli olmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Antalya milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan CHP Alanya İlçe Sekreteri Ali Hancı’nın ardından AK Parti’de de hareketlilik yaşandı. 13 Ocak’ta AK Parti Antalya İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş, aday adaylığı için partideki görevinden istifa etti. Gazipaşalı Mustafa Akçocuk da AK Parti’den aday adayı olacağını duyurdu. 

KAFALARDA SORU İŞARETİNE NEDEN OLDU

Yıllık izni dolayısıyla Ankara’da bulunan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu ile birebir görüşme gerçekleştirdikten sonra, CHP gurup toplantısına katılıp, CHP’nin ağır toplarıyla bir araya gelen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın Ankara temasları Gazipaşa kamuoyunda merak uyandırdı. CHP’den Antalya milletvekili aday adayı olmayı düşünen birçok ismin yer aldığı ve salı günü TBMM’de düzenlenen CHP gurup toplantısında Başkan Yılmaz’ın da yer alması kafalarda soru işaretine neden oldu.

YILMAZ’IN ANKARA TEMASLARI GAZİPAŞA SİYASETİNDE ÇOK KONUŞULDU

Gazipaşa kamuoyu Yılmaz’ın; milletvekilliği için çalışma yapan CHP Antalya eski İl Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Müge Gezginci Ünsal ve diğer illerden toplantıya katılıp aday adaylığı düşünen isimlerle aynı anda grup toplantısına katılması, tesadüf mü, değil mi? Sorusunu akıllara getirdi. Aralık ayı sonunda CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Ali Hancı da geçtiğimiz hafta düzenlenen grup toplantısına katılmıştı. Yakın çevresine dahi milletvekili aday adaylığı ile bilgi paylaşmayan Yılmaz’ın Ankara temasları Gazipaşa siyasetinde çok konuşulan konular arasına girdi. 

“HALKIMIZIN BENİ ORAYA LAYIK GÖRMESİ GURUR VERİCİ, HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM”

Haber merkezimiz, Gazipaşa kamuoyunda konuşulan adaylık söylemleri hakkında Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’la görüştü. Haber merkezimiz; “Ankara temaslarınızın ardından Başkan Mehmet Ali Yılmaz, milletvekili aday adayı mı olacak? Sorusu Gazipaşa’da çok gündeme geldi. Konuyla ilgili çok telefon aldık. Konuya açıklık getirebilir miyiz?”Sorusunu yöneltti. Şu an böyle bir düşüncesinin olmadığını belirten Yılmaz gülerek; “Benden bu kadar kolay kurtulamazsınız” cevabını verdi. Yılmaz, “Her Ankara’ya giden aday olacak diye bir kaide yok. Gazipaşa’da daha yapacağımız işlerimiz var. Belediyenin işlerini takip etmek için buradayım. Halkımızın beni oraya layık görmesi gurur verici bir şey. Halkımıza bu konuda teşekkür ederim. Şu anda böyle bir düşüncem yok. Sonra ne olur bilmem” diyerek, sonrası için açık kapı bıraktı. 

ÜST DÜZEY GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİ

Hafta içi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret edip, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Yılmaz, CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapılan grup toplantısına katıldı. Ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’la bir araya gelen Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel ve milletvekilleriyle görüşme gerçekleştirmişti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —