ADAY KILIÇDAROĞLU

Millet İttifakı adaylık krizini çözüme kavuşturdu. Altılı Masa’nın son toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Adaylığı konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde mutabık kalındı.

SİYASET 7.03.2023 09:21:00 0
ADAY KILIÇDAROĞLU

MİLLET İttifakı’nı oluşturan 6 siyasi parti, dün yeniden bir araya geldi. Cuma günü yaptığı açıklama ile 6’lı Masa’yı kumar masasına benzetip masadan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6’lı Masa’ya yeniden dahil oldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde millet ittifakı adayının belirlendiği toplantıda bir araya geldi.

ANKARA’DA SİYASİ TRAFİK

Dün düzenlenen toplantı öncesi, Ankara’da hareketli anlar yaşandı. Akşener’in masadan ayrılıp Cumhurbaşkanlığı adaylığı çağrısında bulunduğu ve gerekli desteği bulamadığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Akşener, gerçekleşen ziyaretin ardından 6’lı Masa’ya yeniden dahil oldu. Saat 14.00’te yapılması planlanan toplantı, yaşanan gelişmelerin ardından 16.00’da başladı. Saatler süren görüşmelerin ardından Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı da açıklandı. 

ADAY KILIÇDAROĞLU

Millet İttifakı’nın son toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Adaylığı konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde mutabık kalındı. Altılı Masa’nın liderleri, toplantının ardından Saadet Partisi Genel Merkezi önünde toplanan kalabalığın önüne çıktı. Burada halka seslenen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu açıkladı. 

“GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEME GERİ DÖNECEĞİZ”

Burada halka seslenen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası tek bir çocuğun yatağa aç girmemesidir. Hakkın, hukukun, adaletin kılınması demektir. Bizim soframız barışım ve kardeşliğin sofrasıdır. Türkiye’yi neşeli, huzurlu ve bereketli günlere taşımaktır. Allah’ın izniyle bunu başaracağız. Türkiye’yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinde mutabık kaldık. Parlamenter sisteme geçiş sürecinde diğer partilerin Genel Başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır. Kapımız herkese sonuna kadar açıktır. Hiç kimse merak etmesi ahlakın ve adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız. Yolumuz açık olsun” dedi. 

BİNLERCE KİŞİ ANKARA’YA GİTTİ

Türkiye’nin farklı noktalarından binlerce kişi Ankara’da yapılan toplantıya tanıklık yapmak için Ankara’ya gitti. Gazipaşa’dan; Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir, Saadet Partisi İlçe Başkanı Nuri Kaplan, CHP ve Saadet Partisi ilçe yöneticileri ile partililerin de yer aldığı kalabalık bir heyet, Türkiye’nin dört bir yanından Saadet Partisi Genel Merkezi’ne gelenlerle bir araya geldi. 

 


Anahtar Kelimeler: KILIÇDAROĞLU