AÇIKTA BIRAKILAN ELEKTRİK KABLOLARI TEHLİKE SAÇIYOR

.

GÜNDEM 8.05.2024 10:09:00 0
AÇIKTA BIRAKILAN ELEKTRİK KABLOLARI TEHLİKE SAÇIYOR

GAZİPAŞA’DA Gazi Mahallesi’nde açıkta bırakılan elektrik kabloları tepki çekiyor.  Mahalle sakinleri, elektrik kablolarının tehlike saçtığını belirterek, kabloların herhangi bir zarara yol açmadan en kısa sürede kapatılması gerektiğini ifade etti.


İlçenin en kalabalık ve işlek mahalleleri arasında gösterilen Gazi Mahallesi D-400 Karayolu üzerinde elektrik dağıtım firması Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ), tarafından elektrik kablolarının uzun bir süredir korumasız bir şekilde açıkta bırakıldığı iddia edildi. Mahalle halkı açıkta bırakılan elektrik kablolarının tehlike saçtığını belirterek, kabloların herhangi bir zarara yol açmadan en kısa sürede kapatılması gerektiğini ifade etti. 


“ÇÖP ATMAYA GİDERKEN BİLE KORKUYORUZ” 
Gazi Mahallesi sakinleri “Bu elektrik kabloları uzun bir süredir açıkta bekliyor. Kapatmak için AEDAŞ hala neyi bekliyor? Yolda yürürken her an ayağımıza takılıp düşeceğiz diye korku içindeyiz. Elektrik kablosunun hemen yanında çöp kutusu var. Çöp giderken bile korkuyoruz. Onun dışında çocuklarımız bu ucu açık bir şekilde bırakılan kablolara temas edebilir. Olası bir yağış durumunda ucu açık bırakılan bu kablolar suyla temas ederek bir olumsuzluğa neden olabilir. Bu tehlikeyi artık yetkililerin görmesini ve durumun düzeltilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandılar. >Vildan RENDE